2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Vucāns iestājies Latvijas Reģionu apvienībā

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Vucāns iestājies Latvijas Reģionu apvienībā

Šonedēļ Latvijas Reģionu apvienībā (LRA) uzņemts Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns, informē LRA.

Vucāns par Preiļu novada mēru tika ievēlēts pēc 2021.gada vasaras pašvaldību vēlēšanām, kurās viņš kandidēja no saraksta, kurā bija apvienojušās LRA, "Apvienība "Iedzīvotāji"" un Jaunā konservatīvā partija. Līdz tam viņš domē darbojās opozīcijā.

Pašvaldību vēlēšanu laikā LRA bija Saeimā nepārstāvēta partija, bet pašlaik tā ir nonākusi valdošajā koalīcijā. "Vadot Latgales reģiona pašvaldību, vēlos iekļauties politiskajā spēkā, kas izprot un veicina vienmērīgas valsts reģionālās attīstības nozīmi. Sadarbojoties ar kolēģiem pašvaldībās, vēlos pārņemt labo praksi un izmantot pozitīvo pieredzi, kuru ieguvuši LRA pašvaldību vadītāji," paudis Vucāns.

Vucāns solās strādāt pie tā, "lai Preiļu novads un Latgales reģions kopumā nostātos uz ekonomiskās izaugsmes ceļa, veicinot uzņēmējdarbības attīstību ne tikai reģionam pierastajās tradicionālajās tautsaimniecības nozarēs, sekmējot sabiedrības integrāciju un ciešu kopienu veidošanos, stiprinot valsts iekšējo drošību un iedzīvotāju pārliecību par stabilu un labklājīgu nākotni".

Pēc partijas sniegtās informācijas, LRA pašlaik ir 98 deputāti 31 pašvaldības vietvarā.

Foto: apvieniba.lv

Atstājiet komentāru