2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Vizēsim un skanēsim svētkiem sapostajiem Preiļiem līdzi! (FOTO)

Lai sagaidītu un izbaudītu Preiļu novada svētkus, kas norisināsies no 19.-21.augustam ( Red.-ar svētku programmu var iepazīties portālā Radio1.lv), koši un kustīgi, arī pilsētvide rotāta atbilstoši svētku moto “Skanēt skan, vizēt viz!”.  Pilsētas centrā uzstādīti trīs jauni lielformāta objekti, kas papildināti ar piecām arkveida formām.  

Noformējumā ir atainoti ūdens radību simboli – medūzas. Tās mirdz un viz visdažādākajās krāsu variācijās, kā arī rada kustību sajūtu pateicoties vēja iedarbībai. Medūza ir mierīguma un tajā pašā laikā pastāvīgas kustības simbols, kuras nevar pārvietoties pašas, bet tās kustina vējš un vada dažādos virzienos.

Kā viens no jaunajiem izejmateriāliem – finierī iestrādāts spoguļa organiskais stikls. Bet kustību efektu rada noformējuma pamatā iestrādātās atsperes. Pilsētas centra noformējums tapis sadarbībā ar SIA “Volmārcentrs”.

Turpretī, Raiņa bulvāris ieskauts simtiem lentīšu un elektrisko lampiņu virtenēs. Vizot un skanot neskaitāmu krāsu saspēlē, radot patiesi svinīgu svētku sajūtu.

Paldies par atbalstu un iesaisti Raiņa bulvāra rotāšanā – Marijai Briškai, Natālijai Rubīnai, Marijai Vaivodei, Kristīnei Koņuševskai, Janīnai Upeniecei, Annai Lācei!  Pateicamies arī Elvīrai Spūlei un Santai Šmukšai!

Lai novada svētku svinētāju prieku vairo plašais pasākumu klāsts, kopības sajūta un izrotātā Preiļu pilsēta! Lai mēs iemirdzamies viens otram un viens otram skanam!

Noformējums un foto: I. Anina
Avots: preili.lv

Komentāri (0-2/2)

  • ES
    15.08.2022 13:52
    Izskatās pēc Sūdābeļu ziediem, kādi redzami Jēkabpilī, vai pēc lūša izkārnījumiem.

    Noformējumā ir atainoti ūdens radību simboli – medūzas. Tās mirdz un viz visdažādākajās krāsu variācijās, kā arī rada kustību sajūtu pateicoties vēja iedarbībai.
  • ES
    15.08.2022 13:02
    Zālājā novietots auto parāda Preiļu izkropļoto pašvaldības dabu, lai mēs iemirdzamies viens otram.


    Turpretī, Raiņa bulvāris ieskauts simtiem lentīšu un elektrisko lampiņu virtenēs. Vizot un skanot neskaitāmu krāsu saspēlē, radot patiesi svinīgu svētku sajūtu.

    Maukas, kaut būtu ar zeķubiksēm aizlāpījuši kādu ielas bedri Preiļos.

Atstājiet komentāru