2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Slepkavība Preiļos: sieviete bija stāvoklī; aizdomās turētais apcietināts

Slepkavība Preiļos: sieviete bija stāvoklī; aizdomās turētais apcietināts

24. maijā Preiļu pilsētā konstatēta 1992. gadā dzimušās sievietes nāve, kas iestājās gūto miesas bojājumu rezultātā. Policijas rīcībā esošā informācija arī liecina, ka sieviete atradās grūtniecības stāvoklī. Uzsākts kriminālprocess, ir aizturēta un apcietināta aizdomās turētā persona un notiek izmeklēšana, informēja VP Latgales reģiona pārvalde Dokumentu pārvaldības nodaļas pārstāve Olga Vasiļjeva. 

2022. gada 24. maijā plkst. 23:09 Valsts policija saņēma informāciju, ka Preiļu novadā, pilsētā Preiļi, kādā dzīvoklī ir konstatēta 1992. gadā dzimušās sievietes nāve ar vardarbības pazīmēm. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka sievietes nāve bija iestājusies gūto miesas bojājumu rezultātā, kā arī sieviete atradusies grūtniecības stāvoklī. 

Operatīvo darbību rezultātā jau nākamajā dienā Valsts policijas darbinieki uz aizdomu pamata par minētās slepkavības izdarīšanu, aizturēja 1981. gadā dzimušo vīrieti. Šobrīd vīrietis atrodas apcietinājumā un ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta 1. daļas, par slepkavību, ja noslepkavota sieviete, vainīgajam apzinoties, ka viņa ir grūtniecības stāvoklī, par ko soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. 

Šobrīd ir nozīmētas visas nepieciešamās ekspertīzes un policija turpina izmeklēšanu.

Atstājiet komentāru