2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Preiļu novada pašvaldība sniedz atbalstu sadraudzības pilsētai Ņižinai, nosūtot humānās palīdzības kravu

8. martā, savu ceļu no Preiļiem uz Ukrainas pilsētu Ņižinu uzsāka pirmā humānās palīdzības krava karā cietušajai Ukrainas iedzīvotājiem. Ukrainas Republikas Ņižinas pilsēta ir Preiļu sadraudzības un sadarbības pilsēta jau no 2016. gada, informē Preiļu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Dudarjonoka.

7 tonnas smago palīdzības kravu veido SIA “Dobeles Dzirnavnieks” SIA “Rēzeknes gaļas kombināts” pārtikas preces, kā arī Jēkabpils un Līvānu novadu iedzīvotāju saziedotās mantas – gan sadzīves, gan higiēnas preces. Uz Ņižinas slimnīcu dzemdību nodaļām tiks nosūtīts arī liels daudzums jaundzimušo un zīdaiņu drēbīšu, ko neticamā ātrumā un ļoti koordinēti saziedoja Preiļu novada iedzīvotāji, uzņēmēji un cilvēki no citām Latvijas pilsētām. Kopējās palīdzības sūtījuma izmaksas pārsniedz 15 000 EUR, no kuriem lielu daļu sastāda Preiļu novada pašvaldības tiešais ziedojums, par kuru tika iegādāta lielākā daļa pārtikas preču un medikamentu, kā arī saziedotie līdzekļi Viduslatgales pārnovadu fondā. Taču liels kravas apjoms ir arī labās gribas cilvēku saziedotās mantas, kurām patieso vērtību skaitļos pat grūti apzināt. 

Lai paustu solidaritāti un atbalstu, Preiļu novada pašvaldība arī turpmāk ir gatava sniegt Ņižinas, kā arī citiem Ukrainas iedzīvotājiem nepieciešamo palīdzību. Preiļu novads kopā ar pārējām Latvijas pašvaldībām ir gatavs nepieciešamības gadījumā nodrošināt arī bēgļu, kuri atstās militārā konflikta zonas, izmitināšanu.

Foto: preili.lv

Atstājiet komentāru