2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Turpinās vides kvalitātes uzlabošanas darbi Preiļu parkā

Turpinās vides kvalitātes uzlabošanas darbi Preiļu parkā

Pērnā gada vasarā, rudenī un ziemas pirmajā pusē Preiļu parkā un Mehanizatoru ielas apkaimē norisinājās Preiļu parka un kanālu pārbūves 1. kārtas būvdarbi. Šobrīd sakarā ar laikapstākļiem ir noteikts būvdarbu tehniskais pārtraukums, portālu Radio1.lv informēja Preiļu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Dudarjonoka.

Pavasarī un vasarā interesentiem būs iespēja iesaistīties dažādās izglītojošās norisēs. Maija sākumā Preiļu parkā norisināsies brīvprātīgo nometne, kuras laikā speciālistu pavadībā gan bērni, gan pieaugušie kopā ar viesiem no Lietuvas veidos kukaiņu mājas, putnu būrīšus un piedalīsies citos darbos, lai kopīgā iesaistē padarītu Preiļu parku vēl pievilcīgāku dažādām dzīvnieku sugām.

Tāpat vasarā Preiļu parkā plānots ZeroWaste jeb bezatkritumu festivāls. Savukārt Lietuvā Antalieptē notiks bezmaksas nometne bērniem, kurā būs aicināti piedalīties arī pusaudži no Preiļiem. Izglītojoši pasākumi gaidāmi arī skolotājiem un parku īpašniekiem un apsaimniekotājiem. Šobrīd tiek izstrādāta izziņas taka Preiļu parkā un tā būs pieejamas mobilajā aplikācijā “PureWater”, tāpat notiek darbs pie 5 izglītojošo programmu izstrādes, kas bērnus saistošā un interesantā veidā izglītos par bioloģisko daudzveidību, dažādiem vēsturiskajos parkos sastopamiem dzīvniekiem un augiem.

Parka dīķu un kanālu pārbūves un tīrīšanas darbi ir daļa no pārrobežu projekta “Vides kvalitātes uzlabošanas pasākumi publiskajās ūdenstilpnēs Latvijā un Lietuvā” aktivitātēm Latvijā un Lietuvā.

Foto: Inese Anina

Atstājiet komentāru