2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Zasā notiks ražas un dzejas tirgus “Dzejas krājumi ziemai”

Zasā notiks ražas un dzejas tirgus “Dzejas krājumi ziemai”

Rudens visā savā krāšņumā jau stāv tepat aiz stūra. Lietus lāses mudina saritināties segā ar karstu tējas krūzi un domāt radošas domas, darīt radošus darbus. Saimnieces, kas visu vasaru čakli rosījušās pa dārzu, tagad var lepni lielīties ar savu veikumu. Satiekoties rudens krāšņumam ar cilvēka radošo garu, rodas radoši darbi, tostarp skaistas dzejas rindas. Satiekoties cilvēkiem un daloties ar paša rokām izaudzēto, rodas prieks. Satiksimies visi Zasā pašā rudens krāšņumā, ņemot līdzi savas vismīļākās dzejas rindas un ziemai gatavotos gardumus!

Par godu Dzejas dienām un čaklajām sēļu saimniecēm, 19. septembrī amatniecības centrā “Rūme” Zasā norisināsies pasākums “Dzejas krājumi ziemai” ar interesantu, daudzveidīgu kultūras piedāvājumu. Plkst.10.00 notiks ražas tirgus atklāšana, tirgus turpināsies visas dienas garumā. Tirgū piedalīties ir aicināts ikviens, kas vēlas dalīties ar savu izaudzēto produkciju, turklāt pasākuma laikā aicinām nodrošināt arī produktu degustāciju. Plkst.10.30 ļausimies tautasdziesmu meditācijai kopā ar Ingu Karpiču, savukārt plkst. 11.30 kopā ar Ingu Karpiču un Daigas Ģeidānes vadītajiem Jēkabpils novada deju kolektīviem “Landi”, “Solis” un “Deldze” vērosim viņu kopdarba – videoklipa “Mīļā Māra maizi cepa” pirmatskaņojumu. Plkst.12.00 kopā ar sēļu sētas “Gulbji” saimnieci Ritu Skrējāni gatavosim pusdienu zupu, pievienojot arī šķipsniņu dzejas, un baudīsim savu veikumu. Plkst.14.00 ciemos ieradīsies vienmēr gaidītais ciemiņš Kārlis Kazāks, kurš ar savām dziesmām un stāstiem spēj aizraut ikvienu. Pasākuma noslēgumā plkst. 17.00 koncertprogrammā “Latviešu dzejas melodijas” dzirdēsim Jāņa Rubika oriģinālmūziku ar Aspazijas, O. Vācieša, I. Ziedoņa un citu dzejnieku tekstiem talantīgu un profesionālu mūziķu izpildījumā: Beāte Zviedre (soprāns), Jānis Rubiks (kontrabass), Jānis Bērziņš (ģitāra), Rūdolfs Dankfelds (bungas), Artjoms Sarvi (klavieres). Koncerts tiek organizēts VKKF atbalstītā projekta “Profesionālās mūzikas koncertu cikls “Mūzika ārpus ierastās telpas” ” ietvaros un būs šī koncertu cikla noslēdzošais koncerts.

Pasākuma apmeklētājus aicinām ierasties ar savu ziemas krājumu burciņu, pievienojot recepti/aprakstu dzejas formā. Kopīgi veidosim izstādi, kura pēc pasākuma ceļos uz Sēlijas prasmju muzeju!

Tirgoties gribētājus aicinām pieteikties pie Dainas Alužānes līdz 17. septembrim, tel. 22335439. Plašākai informācijai par pasākumu zvanīt Laurai Aišpurei, tel. 20371520.

Aicinām būt atbildīgiem un neapmeklēt pasākumu, ja jums ir elpceļu infekcijas slimības pazīmēs (drudzis, klepus, elpas trūkums) vai, ja jums ir noteikta pašizolācija, mājas karantīna vai stingra izolācija.

Pasākuma laikā ievērosim Epidemioloģiskās drošības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai!

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Materiāli informatīvos nolūkos var tikt publicēti novada mājaslapā, informatīvos izdevumos vai sociālajos tīklos.

Laura Aišpure,
Jēkabpils novada Kultūras pārvaldes vadītāja

Atstājiet komentāru