2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

FOTOREPORTĀŽA: Norisinājies pirmais Sēlijas tūrisma rallijs - Atklāj Sēliju

Lai vairāk iepazītu Sēliju - tās dabu, cilvēkus, kultūrvidi, tradīcijas 25. un 26. jūlijā Sēlijas novadu teritorijā notika I.Sēlijas tūrisma rallijs “Atklāj Sēliju”, ko sadarbībā ar Aknīstes, Ilūkstes, Neretas, Viesītes novadiem organizēja Jēkabpils novada pašvaldība. 26. jūlija vakarā Jēkabpils novada Ābeļu pagasta estrādē notika  rallija noslēguma pasākums, kur tika sagaidītas komandas, skaitīti iegūtie punkti un papildpunkti, kā arī izvērtētas specbalvas komandām. Pirms apbalvošanas tika piedāvāta Gintas Krievkalnas un Kristapa Krievkalna akustiskā koncertprogramma.

Viss sākās 25. jūlija rītā, kad notika reģistrācija visu piecu novadu pašvaldībās Aknīstes, Jēkabpils, Ilūkstes, Neretas un Viesītes novados. Pēc starta plkst. 10.00 komandas saņemot ceļvežus un pārējos materiālus, organizatoru norādījumus, veiksmes vēlējumus devās ceļā. Kopā uz divu dienu piedzīvojumiem Sēlijā startēja 33 komandas. Katrā novadā bija jāapmeklē 4 kontrolpunkti, kuros dalībnieki veica dažādus uzdevumus. Aknīstes novadā - Aknīstes novadpētniecības muzejs, zāļu un pirts sala, privātkolekcija “Solis sendienās”, Hercoga Jēkaba kanāls, Ilūkstes novadā-Subates ezermalas parks, Ilūkstes Vienības laukums, selekcionāra Paula Sukatnieka mājas “Apsītes”, Bebrenes muižas dzirnavas, Jēkabpils novadā - autotrase “Pilskalni”, Zasas muižas parks, Raiņa muzejs “Tadenava”, Sēļu sēta “Gulbji”, Neretas novadā - Lielzalves muiža, Vecmēmeles muiža, Jāņa Jaunsudrabiņa muzejs “Riekstiņi”, Pilskalnes muiža, Viesītes novadā- Viesītes muzejs “Sēlija”, Kafeja “ALĪDA”, Melnā plūškoka ziedu, ogu tējas un sīrupi, SIA “Spāres L”. Kā grūtāko no uzdevumiem dalībnieki  atzina Sēļu sētas “Gulbji” saimnieces uzdevumu- puzuru vēršanu. 

Ar uzdevumu veikšanu ir gājis dažādi, taču rallijs ir devis jaunas zināšanas un pieredzi dalībniekiem, kontrolpunktu aktīvistiem, arī pasākuma organizētājiem. Ir bijuši arī pārsteigumi, apmaldīšanās un pat atrašanās kaimiņzemē Lietuvā, jo viens no tūrisma objektiem bijis atrodams pie pašas Lietuvas robežas. Paldies visiem aktīvajiem cilvēkiem kontrolpunktos par darbu divu dienu garumā.

Pēc iegūto punktu un papildpunktu skaita galvenās balvas tika pasniegtas komandām :

1.Vieta - Komanda “Cīši lobi cilvēki” ( Dāvanu karte 150,-Eur vērtībā)
2.Vieta - Komandai “EMO” (Dāvanu karte 100,- Eur vērtībā)
3.Vieta – Komandai ”Rozītes” (Dāvanu karte 70,- Eur vērtībā)
Specbalva par noformējumu un atraktivitāti komandai “Sēlijas teika”. (Dāvanu karte 50,- Eur vētībā).

Specbalva no atpūtas un izklaides parka ”Fantasy” velo komandai “Mums vajag nosaukumu” (biļetes apmeklējumam) un specbalva no AB parka košajai un atraktīvajai ģimenes komandai “Gurinētie marķīši” (Biļetes apmeklējumam) . 

Komandām tika pasniegtas pašvaldību un uzņēmēju balvas - Viesītes novada pašvaldība, Neretas novada pašvaldība, autotrase “Pilskalni”, Kafeja “ALĪDA” SIA “RA5”, Sēļu sēta “Gulbji”.

Paldies komandām par atsaucību, gatavošanos un divu dienu ceļojumu Sēlijā. Ceļojumā devās- “Cīši lobi cilvēki”, ”EMO”, “Rozītes”, ”Turbo Omes”, “Ķepaki”, “Sprīdītis”, “Sēļu raganas”, ”Dienvidsusējas sams”, “Vējš matos”, “ZS&CO”, “Bērziņš & Co”, “Gurinētie marķīši”, “Zobratu tējkannas”, “Ieķingrāvieši”, “Mums vajag nosaukumu”, “Jestrie Slatieši”, “Muriņi”, “MIX”, “Overthinkers”, “Iesācēji”, “Trīs paaudzes”, “Vecie sēļi”, “Smaidīgie”, “UMU”, “Zvaigznītes”, “Start”, “Ir OK”, “Pēc pusnakts” , “Sēlijas teika”, ”Kvieši”, “Oliņi”, “Uz kuru pusi Rīga?”, “Māris &CO”.

Ieguldītais darbs komandas tēla veidošanā, noformējums un atraktivitāte lika priecāties par rezultātu. Darba grupai bija grūti izvēlēties specbalvu ieguvējus un ne visas komandas saņēma balvas. Pie sava koptēla bija piestrādājušas daudzas komandas. Īpaši gribas atzīmēt komandas – “Sēļu raganas”, “Turbo Omes”, “Jestrie Slatieši”, “Ķepaki”, “Sprīdītis”, “Bērziņš & Co”.

Ralliju atbalstīja sponsori: Sporta klubs “Saules”, SIA „Liellopu izsoļu nams”, SIA „Skrīveru saldumi”, atpūtas un izklaides parks “Fantasy”, AB parks, sporta klubs “Pilskalni”, DUS “Viada”. Paldies par atbalstu, mēs to augstu novērtējam!

Paldies pašvaldību vadītājiem, novadu koordinatoriem un visai darba grupai par izaicinājumu I.Sēlijas tūrisma rallija “Atklāj Sēliju” rīkošanā. Ir dzimusi jauna tradīcija Sēlijas kopgara veidošanai un uzturēšanai. 

Sēlijai būt! Cilvēki, daba…nu tāds enerģijas pieplūdums..

Jēkabpils novada Kultūras pārvaldes vārdā Inta Tomāne, pārvaldes vadītājas p.i.

Atstājiet komentāru