2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Baltijas ceļa 30 gadadienai top vērienīgs koncerts Likteņdārzā

Atzīmējot viena no Latvijas neatkarības atjaunošanas laika nozīmīgākā notikuma Baltijas ceļa 30. gadadienu, šogad, 24.augustā Likteņdārzā notiks vērienīgs svētku koncerts  " Saule , Pērkons, Daugava. Baltijas ceļam-30!".  Svētku koncertā izskanēs mūsu tautai nozīmīgas un ar atmodas laiku asociatīvas melodijas un dziesmas.

"Ar Baltijas ceļu sākās reāli procesi, pierādījās pasaulei, ka ar nevardarbīgu protesta akciju tautas var izteikt savu kvēlāko vēlmi - būt brīviem. Tamdēļ koncertu redzu kā Brīvības daudzinājumu un apliecinājumu tam, ka Baltijas tautas  - latvieši, lietuvieši un igauņi ir vienots spēks. Saule, Pērkons, Daugava - Raiņa vārdos dzīvo trīsvienība latviešu svētumiem, katrs ar savu spēku un aizsardzību tautai," skaidro koncerta režisore un scenārija autore Dace Micāne- Zālīte.

Režisore stāsta, ka Likteņdārzs ir vispiemērotākā vieta šādam koncertam, kurš plānots kopā ar saules gaitas noslēgšanos vakarā.
Svētku koncertā " Saule, Pērkons, Daugava" piedalīsies komponists Mārtiņš Brauns, koris Gaudeamus, dziedātāji Ieva Akurātere, Lorijas Vuda un citi. Mārtiņš Brauns speciāli šim koncertam gatavo kādu pārsteigumu, jaunu skaņdabu ar Uģa Brikmaņa tekstu, kas ir kā spēcīgs vēstījums Latvijai šai laikā.  Savukārt pazīstamais horeogrāfs Agris Daniļevičs jau strādā pie deju priekšnesumiem, kas jāpielāgo dejai Daugavas krastā.  Koncerta programmu veido diriģents Ivars Cinkuss.

Koncerta tapšanu atbalsta arī Kokneses novada dome.  Kā arī Kokneses kultūras cilvēki, dziedātāji dejotāji līdzēs koncerta dalībniekiem un viesiem svētku vainagā ievīt skaistākos ziedus.

Koncerts " Saule , Pērkons, Daugava. Baltijas ceļam 30!" notiks 24.augustā plkst. 18.00, Likteņdārzā, Kokneses pagastā, Koknesē.

Biļetes var iegādāties www.bilesuparadize.lv