2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Pašvaldība piedāvā jauniešiem darbu vasarā

Pašvaldība piedāvā jauniešiem darbu vasarā

APSTIPRINĀTS

  1. Līvānu novada domes

2013. gada 25. aprīļa

sēdes protokola Nr.6

lēmumu nr.6-5

„Noteikumi par kārtību, kādā organizējami jauniešu nodarbinātības pasākumi vasaras brīvlaikā Līvānu  novadā”

          2013. gada 25. aprīlī                                                                                                 Nr.3

 

Izdoti saskaņā ar  likumu „Par pašvaldībām” 12. pantu,

15.panta pirmās daļas 10.punktu un 41. panta pirmās daļas 2. punktu,

I Vispārējie noteikumi.

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā organizējami jauniešu nodarbinātības pasākumi vasaras brīvlaikā, (turpmāk tekstā – noteikumi).

2. Noteikumos izmantotie termini:

2.1. Jaunieši – pusaudži vecumā no 15 (pilni 15 gadi, stājoties darbā) līdz 18 gadiem (pilni 18 gadi kalendārajā gadā), kuru dzīvesvieta deklarēta Līvānu novadā un kuri mācās vispārizglītojošās vai profesionālās izglītības iestādēs;

2.2. Pašvaldība – Līvānu novada Dome, kura veic nodarbinātības pasākumu vasaras brīvlaikā organizēšanu, finansēšanu, koordinēšanu un kontroli;

2.3. Nodarbinātības pasākumu vasaras brīvlaikā organizators – darba devējs – pašvaldības iestādes un pagastu pārvaldes, kuras noslēdz vienošanos ar jaunieti par nodarbinātības pasākumu organizēšanu vasaras brīvlaikā atbilstoši Latvijas Republikā spēkā esošiem normatīvajiem aktiem;

2.4. Nodarbinātības pasākumi vasaras brīvlaikā – noteiktu zināšanu un prasmju apguve, kas nav pretrunā ar normatīvajos aktos noteiktajiem jauniešu darba ierobežojumiem, un nav kaitīga jaunieša drošībai, veselībai, tikumībai un attīstībai;

2.5. Nodarbinātības pasākumu vasaras brīvlaikā darba laiks un darba samaksa – noteiktu zināšanu un prasmju apguvē pavadītais laiks - ne vairāk kā 4 stundas dienā un 20 stundas nedēļā, un ne vairāk kā divas nedēļas vienam jaunietim vienas vasaras laikā, saņemot darba samaksu no valstī noteiktās minimālās stundas tarifa likmes apmērā par faktiski nostrādātajām stundām;

2.6. Līgums par nodarbinātības pasākumu vasaras brīvlaikā veikšanu –atbilstoši normatīvajiem aktiem noformēts rakstveida darba līgums starp jaunieti un Nodarbinātības pasākumu vasaras brīvlaikā organizatoru.

3. Jauniešu nodarbinātības mērķis vasaras brīvlaikā – radīt iespēju 15 gadu vecumu sasniegušiem pusaudžiem apgūt darba prasmes un iemaņas, organizējot nodarbinātības pasākumus Līvānu novadā laika posmā no 2013.gada 17.jūnija līdz 2013.gada 17.augustam.

  1. Jauniešu nodarbinātības vasaras brīvlaikā uzdevums – sniegt pusaudžiem izpratni par profesijām un nepieciešamo zināšanu līmeni tajās, darba saturu, pienākumiem, perspektīvu, iespēju gūt praktisko pieredzi profesionāļu uzraudzībā.
  1. Nodarbinātības pasākumu vasaras brīvlaikā organizācijas kārtība.

5. Nodarbinātības pasākumus vasaras brīvlaikā finansē Pašvaldība,  organizē - pagastu pārvaldes un pašvaldības iestādes (struktūrvienības), koordinē un kontrolē ar pašvaldības izpilddirektora rīkojumu norīkots Līvānu novada domes darbinieks.

6. Nodarbinātības pasākumi tiek nodrošināti 50 Līvānu novadā deklarētiem jauniešiem, kuri mācās vispārizglītojošās vai profesionālās mācību iestādēs un kuri uz nodarbinātības pasākuma uzsākšanas brīdi ir sasnieguši 15 gadu vecumu.

7. Nodarbinātības pasākumi tiek nodrošināti, ņemot vērā iesniegtos pieteikumus, Līvānu novada teritoriālajās vienībās, tai skaitā:

7.1. Līvānu pilsētā -30 jauniešiem;

7.2. Līvānu novada pagastos - 20 jauniešiem.

8. Ja no attiecīgās pašvaldības teritoriālās vienības pagasta pārvaldes vai iestādes (struktūrvienības) jauniešu darba pieprasījums ir mazāks vai darbs ir nepieprasīts, tad tiesības veikt jauniešu nodarbinātības pasākumu var tikt nodotas citai pagasta pārvaldei vai pašvaldības iestādei (struktūrvienībai).

9. Nodarbinātības pasākumos vasaras brīvlaikā iesaistītie jaunieši strādā divas nedēļas, 4 stundas dienā(nepilnu darba dienu), 20 stundas nedēļā, saņemot darba samaksu valstī noteiktās minimālās stundas tarifa likmes apmērā par faktiski nostrādātajām stundām.

10. Pagastu pārvaldes un pašvaldības iestādes (struktūrvienības), kuras vēlas iesaistīt jauniešus nodarbinātības pasākumos vasaras brīvlaikā, līdz 17. maijam iesniedz rakstisku pieteikumu Līvānu novada domes kancelejā Rīgas ielā 77, Līvāni, Līvānu novads, sniedzot informāciju, cik jauniešiem var nodrošināt darba vietas jūnija, jūlija un augusta mēnešos.

III Pašvaldības pienākumi.

11. Pašvaldība nodarbinātības pasākumu vasaras brīvlaikā organizēšanai izveido darba grupu 6 locekļu sastāvā, kuru apstiprina ar izpilddirektora rīkojumu.  Darba grupa sastāv no Līvānu novada Izglītības pārvaldes, Līvānu novada Sociālā  dienesta, Līvānu novada domes Finanšu nodaļas un Saimniecības daļas pārstāvjiem un darba aizsardzības speciālista.

12. Darba grupa:

12.1. organizē jauniešu pieteikšanos un pieteikumu anketu – iesniegumu (Pielikums Nr. 1) izvērtēšanu;

12.2. pamatojoties uz jauniešu pieteikumu anketu – iesniegumu un ārsta izziņu izvērtē un piedāvā noteiktu nodarbinātības pasākumu vasaras brīvlaikā vietu, izsniedzot norīkojumu (Pielikums Nr. 2);

12.3. kontrolē līgumu starp Nodarbinātības pasākumu vasaras brīvlaikā organizatoru un Pašvaldību un Nodarbinātības pasākumu vasaras brīvlaikā organizatoru un jauniešu izpildi;

12.4. konstatējot jaunieša nevērīgu attieksmi pret veicamo uzdevumu Nodarbinātības pasākumos vasaras brīvlaikā, izvērtē iespēju noteiktā uzdevuma izpildē jaunieti aizstāt ar citu.

13. Pašvaldība veic darba samaksu jauniešiem par paveikto darbu 7 darba dienu laikā pēc darba laika uzskaites tabeles un pārskata, kurā norādīts nodarbināto vārdiskais saraksts un darba līguma Nr., iesniegšanas.

IV Jaunieša pienākumi.

14. Lai pieteiktos nodarbinātības pasākumam vasaras brīvlaikā, jaunietim ir jāiesniedz Pašvaldībā – Līvānu novada domes kancelejā (Rīgas ielā 77, Līvānos, Līvānu novadā 210. kabinetā)  līdz 31. maijam:

14.1. aizpildīta pieteikuma anketa-iesniegums (Pielikums Nr.1);

14.2. ārsta izziņa (forma 027) par veselības stāvokli, kurā norādīts, ka jaunietim atļauts strādāt algotu darbu.

15. Nodarbinātības pasākumu vasaras brīvlaikā ietvaros, jaunietim ir pienākums:

15.1. Veikt organizatora uzdoto uzdevumu izpildi noteiktajā apmērā, termiņā un pēc iespējas labākā kvalitātē;

15.2. Ievērot darba aizsardzības prasības, neveikt pasākumus, kas var apdraudēt  jaunieša un citu cilvēku veselību vai dzīvību.

V Nodarbinātības pasākumu vasaras brīvlaikā organizatora pienākumi

un atbildība.

16. Nodarbinātības pasākumu vasaras brīvlaikā organizatora pienākums:

16.1. noslēgt Vienošanos ar Pašvaldību par jauniešu nodarbinātības pasākumu vasaras brīvlaikā organizēšanu;

16.2. noslēgt darba līgumu ar  norīkoto jaunieti;

16.3. nodrošināt jaunietim nodarbinātības pasākuma vietu, kas norādīta Norīkojumā (Pielikums Nr. 2);

16.4. noteikt jaunieša nodarbinātības pasākuma vadītāju, kurš uzraudzīs jaunieša darbu;

16.5. veikt jauniešu darba laika uzskaiti;

16.6. instruēt jauniešus par darba drošības prasībām, kuras jāievēro veicot nodarbinātības pasākumus, nodrošināt darba aizsardzības noteikumiem atbilstošus apstākļus nodarbinātības pasākumu veikšanai;

16.7. ziņot Pašvaldības Darba grupai par skolēna nodarbinātības pasākumu norisi pēc mutiska pieprasījuma.

16.8. pēc darba pabeigšanas iesniegt Līvānu novada domes centralizētajā grāmatvedībā darba laika uzskaites tabeli, pārskatu, kurā norādīts nodarbināto vārdiskais saraksts, darba līguma Nr.

17. Nodarbinātības pasākumu vasaras brīvlaikā organizators atbild:

17.1. par normatīvo aktu, kuros noteikti jauniešu darba ierobežojumi, ievērošanu;

17.2. par jauniešu nodarbinātību darbos, kas nav kaitīgi jaunieša drošībai, veselībai, tikumībai un attīstībai;

17.3. par savlaicīgu pašvaldības informēšanu, gadījumos, kad jaunieši pienācīgi neveic ar nodarbinātību saistītos pasākumus.

  1. Jauniešu atlase nodarbinātības pasākumiem vasaras brīvlaikā.

18. Pašvaldības izveidota Darba grupa, iesaistot pagastu un iestāžu vadītājus, līdz 7. jūnijam izvērtē atbilstoši šo noteikumu 13. punktam iesniegtos dokumentus, priekšroku dodot jauniešiem:

18.1. no daudzbērnu ģimenēm (ja ģimenē ir trīs vai vairāk nepilngadīgi bērni) vai aizbildnībā esošiem jauniešiem;

18.2. no ģimenēm, kurām piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statuss.

  1. Pieteikšanās secība nedod nekādas priekšrocības.

20. Darba grupa par izvērtēšanas rezultātiem informē iesniedzējus, pagasta pārvaldes un pašvaldības iestādes (struktūrvienības) līdz 14. jūnijam un izsniedz jaunietim, kurš atbilst šajos noteikumos noteiktajām prasībām, Norīkojumu nodarbinātības pasākumu veikšanai (pielikums Nr. 2).

 

Domes priekšsēdētajs A. Vaivods

 

Informācijas avots www.livani.lv

Atstājiet komentāru