2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Krustpils novada domē ievēl jaunos bāriņtiesas locekļus

Krustpils novada domē ievēl jaunos bāriņtiesas locekļus

Šodien notikušajā Krustpils novada domes sēdē tika ievēlēti jaunie bāriņtiesas locekļi.

 

Bāriņtiesas ppriekšsēdētāja vietnieces amatā ievēlēta Viktorija Šimkūne, bāriņtiesu Variešu pagastā pārstāvēs Inta Poļevska, Mežāres pagastā – Ilze Krastiņa, bet Krustpils pagastā – Anna Vītola. Bāriņtiesas priekšsēdētājs netika ievēlēts, jo pretendentam Ivaram Jaševam pietrūka tikai vienas balss.

 

Viktorija Šimkūne, ilgus gadus strādājot policijā, ir nodarbojusies ar nepilngadīgo lietām. Savukārt Inta Poļevska ir pedagoģe un savulaik bija Jēkabpils valsts ģimnāzijas direktore, kura 2008.gada nogalē atkāpās no amata, grāmatvedības dokumentos konstatēto nesakritību dēļ, nepamatoti lielu piemaksu un prēmiju dēļ, kā arī līdzekļu izsaimniekošanas dēļ.

Vakancēm Krustpils novada bāriņtiesā bija pieteikušies kopumā 24 pretendenti.

 

Kā portālam Radio1.lv sacīja Krustpils novada domes priekšsēdētājs Kārlis Pabērzs, tas nozīmē, ka tiks izsludin;ats vēl viens konkurss, lai izvēlētos piemērotāko pretendentu. Tikmēr bāriņtiesas priekšsēdētāja pienākumus pildīs Atašienes pagasta bāriņtiesas pārstāve Dace Telšinska.

 

Kā jau rakstījām, iepriekš Krustpils novada dome ārkārtas sēdē atlaida no darba trīs bāriņtiesas darbinieces – priekšsēdētāju Maiju Grundšteini, Valentīnu Austrumu un Anitu Zolbergu, vainojot viņas bezdarbībā un dažādos pārkāpumos. Iepriekš Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija bija nosūtījusi domei vēstuli, kurā tā informēja pašvaldību par Krustpils novada bāriņtiesas bezdarbību, bija ieteikts darbinieces atbrīvot.

 

Kā toreiz portālam Radio1.lv sacīja Maija Grundšteine, visas iepriekšējās darba grupas un komiteju sēdes notikušas vai nu viņas atvaļinājuma vai slimības laikā, tādējādi jautājums faktiski izskatīts un izlemts bez viņas klātbūtnes. Tādējādi bāriņtiesa faktiski bija palikusi bez darbiniekiem.

 

Atlaistās darbinieces uzskata, ka izteiktie pārmetumi ir nepamatotit, tāpat arī atbrīvošana no darba, tādēļ tuvākajās dienās iesniegs Administratīvajā tiesā iesniegumu, apstrīdot šo lēmumu.

 

Bez tam M.Grundšteine sacīja, ka nav skaidrs, kam jānodod bāriņtiesas lietas, jo priekšsēdētāja vēl nav, bet dokumentus saskaņā ar likumu varot nodot vienīgi priekšsēdētājam.

 

Māra Grīnberga

Komentāri (0-6/6)

  • andris406
    02.07.2018 18:15
    andris406:
    ?

    kapec izmanto manu segvardu unkas?
  • andris406
    02.07.2018 18:15
    ?
  • andris406
    02.07.2018 18:15
    paldies.izskatas ka kadam taisniba nepatik.unpacentisos lai gaisma naktu visas Jusu noziedzigas darbibas.kautgan pagaidam man vel nau pilnigi visu pieradijumu,bet vistuvakaja laika tie bus un ceru ka atradisietis tur kur likums par to paredz
  • Trumpis
    02.07.2018 18:15
    Iepriekš atvainojos Poļevskai par rupjību, varbūt tā gr"matvedības lieta pret viņu bija apzināti veidota. Bet vispār ar tādu "asti" rausties uz tik nopietna krēsla ir bezkaunība. Iespējams, Variešos tādu vajag, jo, manuprāt, jandāls ap skolu liecina, ka tur bezkaunībai un nekaunībai visas durvis vaļā.
  • 2 darbinieces
    02.07.2018 18:15
    Paldies, Andri Krastiņ, par komentāru.
  • andris406
    02.07.2018 18:15
    cerams jaunie darbinieki bus lietprateji sava amata un nepielaus to lai vinu vainas del cies cilveki ka to darija ieprieksejas 2 darbinieces melojot tiesas un slepjot patiesibu

Atstājiet komentāru