2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Lūšiem primā mājas uzvara

  • 23 oktobris 2022 --

LETA. Jēkabpils "Lūši" komanda sestdien svinēja uzvaru Baltijas Vīriešu volejbola līgas (BVVL) spēlē, bet RTU "Robežsardze"/"Jūrmala" un "Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte" (Ezerzeme"/DU) piedzīvoja zaudējumus.

Lūši" savā laukumā ar 3-0 (25:23, 25:21, 25:19) pieveica "Barrus"/Voru".

15 punktus Jēkabpils vienībai sarūpēja Andrejs Čmirovs, trīsreiz izceļoties blokā, 12 punktus guva Armands Āboliņš, pa desmit punktiem - Zigurds Adamovičs un Kristers Landzāns.
Pretiniekiem, kas joprojām spēlē bez Edvarta Buivida, pa 13 punktiem guva Metjū Slivinskis un Devins Pelluste.
Vienu setu čempionei Tartu "BigBank" izdevās atņemt "Ezerzeme"/DU volejbolistiem, kuri mājās piekāpās Igaunijas vienībai ar 1-3 (18:25, 14:25, 25:22, 24:26).
Mājiniekiem 18 punktus guva Andris Širjakovs, piecreiz izceļoties blokā. Pa 13 punktiem guva Antons Nazarovs un Ēriks Voroņko, kurš četrus punktus guva blokā, bet 12 punktus guva Armands Rokjans.

Viesiem 20 punktus sakrāja Matejs Šmidls, piecus punktus gūstot blokā, bet Tāvets Lepiks guva 17 punktus.
Izbraukumā RTU "Robežsardze"/"Jūrmala" ar 0-3 (20:25, 23:25, 19:25) atzina Tallinas "Selver"/"TalTech" pārākumu.
Matīss Gabduļins Latvijas komandā atzīmējās ar 19 punktiem.
"Selver"/"TalTech" rindās Eduards Stieģelis bija pieteikumā, bet laukumā nedevās. Par rezultatīvāko mājinieku rindās ar 17 punktiem kļuva Jans Markuss Ipruss, kurš trīs no punktiem guva ar servi un uzbruka ar 67% efektivitāti.

"Lūši" četrās cīņās tikuši pie sešiem punktiem un ir trešie, RTU "Robežsardze"/"Jūrmala" ar pieciem punktiem piecās spēlēs ir piektā,
bet "Ezerzeme"/DU ar četriem punktiem četros ir pozīciju zemāk septiņu komandu konkurencē.
Baltijas Vīriešu volejbola līgā (BVVL) Latviju šosezon pārstāv RTU "Robežsardze"/"Jūrmala", Jēkabpils "Lūši" un Daugavpils "Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte", bet Igauniju pārstāv četras vienības - Tartu "Bigbank", Tallinas "Selver"/"TalTech", "Parnu" un Edvarta Buivida "Barrus"/"Voru".

Septiņas komandas sacenšas katra ar katru, aizvadot četru apļu turnīru. Uzvarētājvienība uzreiz iekļūs finālčetriniekā, bet pārējās komandas trijos pāros noskaidros vēl trīs finālčetrinieka dalībniekus. Ja pēc divām spēlēm rezultāts punktos būs neizšķirts, tiks spēlēts "zelta sets" līdz 15 punktiem.

Priekšroka organizēt finālčetrinieka turnīru būs pamatturnīra uzvarētājam, un izšķirošās spēles paredzētas 3. un 4.martā.
Iepriekšējā sezonā augstāko vietu no Latvijas komandām ieņēma Jēkabpils vienība, kas pamatturnīrā bija sestie, nevienam no pašmāju klubiem nepārvarot ceturtdaļfināla barjeru, bet par čempioniem kļuva Tartu "Bigbank" volejbolisti.

Izmantotie resursi:
LETA

Atstājiet komentāru