2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Mums raksta: Iedzīvotāji sūdzas, ka Parka iela Jēkabpilī tiek tīrīta tikai daļēji, līdz vietai, kur dzīvo domes amatpersona (FOTO)(PAPILDINĀTS)

(Pievienota pēdējā rindkopa - deputāta Aivara Krapa viedoklis)

Ar Radio1.lv sazinājās Parka ielas Jēkabpilī iedzīvotāji, kuri sūdzas, ka ielā netiek tīrīts sniegs. Tas apgrūtina gan transporta, gan gājēju pārvietošanos. “Tīra Raiņa ielu, tad Kokneses ielu, daļu no Skaubīša - tur ir asfalts un dzīvo domes darbinieki. Mums nav asfalta, tīrāt paši, galvenais īpašuma nodoklis lai būtu samaksāts!” tā raksta iedzīvotāji.

Tiesa gan vienu reizi tīrītājs ar lāpstu esot nobraucis Parka ielai pa vidu, bet tas radījis tikai papildus problēmas, jo divvirziena ielai iztīrīta vidusdaļu apgrūtinot transporta līdzekļu pamainīšanos, ielas malās, sasalstot sniegam, veidojoties neizbraucami sniega grāvji. Parka ielai, kā divvirzienu kustības ielai būtu jātīra abas puses, lai braukšana ir normāla. Tāpat tiek norādīts, ka nelielu daļu Parka ielas sniegs tiekot tīrīts, tā lai tur, kur dzīvojot domes amatpersona, tā varētu uz savu īpašumu gan iebraukt, gan izbraukt bez problēmām.  Pēc iedzīvotāju domām, ziemā izbraukt bez problēmām ir pelnījuši visi Jēkabpils iedzīvotāji, ne tikai amatpersonas, jo katrs darot savu darbu un maksājot nodokļus. Tāpat arī tiek atgādināts, ka atruna - Parka iela nav asfaltēta un nav pirmās prioritātes iela, netiekot pieņemta, jo tādā pat statusā esot arī citas šī mikrorajona mazās ielas, kur dzīvojot domes darbinieki, bet tur tiekot tīrīts regulāri. Turklāt, kad notika asfaltēšana, iela tikusi noasfaltēta tikai daļēji, lai pa asfaltu līdz savai mājai varētu aizbraukt domes amatpersona, nevis visas ielas garumā. 

Iedzīvotāju sūdzību par sniega netīrīšanu Parka ielā lūdzām komentēt Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietniekam Attīstības jautājumos Kārlim Staram (NA).
“Parka iela ir C klases iela, pieļaujamais sniega biezums līdz 100mm. Pilnā garumā ar traktortehniku pēdējo reizi tīrīta 29.11.2023., veicot 3 braucienus. Diemžēl ielas malā ir bijušas atstātas automašīnas, kas liedzis visā ielas garumā notīrīt pilnā platumā un atsevišķos posmos viena ielas mala palikusi daļēji netīrīta. Otrdien aizbrauks atkal tīrīt visā garumā,” saka Kārlis Stars.

Jautāts vai atbilst patiesībai iedzīvotāju novērojums, ka ielas daļā, kas asfaltēta un, kur dzīvo domes amatpersona, sniegu tīra biežāk, kā citās ielās, Kārlis Stars skaidroja: “Jā, šis asfaltētais posms tiek tīrīts biežāk, bet ne jau tāpēc, ka tur dzīvo domes darbinieks.” Viņš aicināja aizbraukt uz šo mikrorajonu un pārliecināties, ka asfaltētas ielas ir labāk iztīrītas un ar sāli nokaisītas, kā tās, kas ir ar grantēto segumu, jo tur sāli tehnoloģiski nevarot lietot.

Savukārt uz jautājumu, kā tas nācies, ka Parka iela asfaltēta tikai līdz vietai, kur dzīvo domes amatpersona, Kārlis Stars sacīja, ka šis jautājums jāuzdod deputātam Aivaram Krapam (LPV), jo šī iela asfaltēta 2020.gadā, kad viņš bijis pašvaldības priekšsēdētājs. Viņš piebilda, ka “būtu bijis loģiski toreiz Parka ielu noasfaltēt visā garumā”.

Pēc šī raksta publikācijas, ar Radio1.lv sazinājās Jēkabpils novada domes deputāts Aivars Kraps, lai Informētu, kāpēc 2020.gadā netika pilnībā noasfaltēta Parka iela. “2019.gadā, kļūstot par domes priekšsēdētāju, es, kopā ar pašvaldības speciālistiem, sākām vēl nebijušu projektu – pilsētas mazo grantēto ieliņu asfaltēšanu. Projekts turpinājās arī 2020.gadā, kad tika asfaltēta daļa Parka ielas. Tajā brīdī, saistībā ar nesakārtotām komunikācijām, nebija iespējams noasfaltēt ielu visā garumā. To bija paredzēts darīt 2021.gadā. Mainoties domes vadībai pēc pašvaldību vēlēšanām, šis iesāktais projekts, kuram budžetā bija paredzēti līdzekļi, netika turpināts. Tā arī Parka iela palika tikai daļēji asfaltēta,” skaidro Aivars Kraps.


Aculiecinieka foto

Komentāri (0-5/5)

  • Ko?
    06.12.2023 16:11
    Vai tik tā zilā māja raiņa un parka ielas stūrī kādam kundziņam nepieder, tu gadījumā nezini kam, kārli? Spriežot pēc škodas, asfalta un sniega tīrīšanas tā būtu jābūt.
  • Cilvēks
    05.12.2023 14:05
    Katru rītu braucot pa Raiņa ielu, vienmēr ir iztīrīta Siguldas iela un Parka iela, kas ir daļēji noasfaltēta, bet pārējās ielas nav tīrītas, kaut kā dīvaini, ka šīs 2 ielas tiek notīrītas, bet pārējās ir ar sniegu nosnigušas. Melošana pakāpē reiz 10
  • Any
    05.12.2023 13:50
    Šogad kaut kā pilsētā netiek īsti galā ar sniega tīrīšanas darbiem, saprotams,ka visas ielas uzreiz nav iespējams notīrīt,bet dienās kad nesnieg,kaut kā aktivitāti arī nevar redzēt. Joprojām ir ielas,kuras tikai 1x ir tīrītas. Sūdzās,gan auto braucēji,gan kājāmgājēji. Jābrien arī pa centru, pie skolām, tiltu, Kurzemes ielas gājēju celiņš arī reti tiek tīrīts.
  • Sniega kupena
    05.12.2023 12:49
    Kāpēc nav apjautātas visas iesaistītās personas? Skaidrības nav, raksts pa tukšo. Cilvēki taču gribēja zināt! Bet visādi citādi nedrīkst apdalīt cilvēkus. Ir jātīra visiem, kau viena babuļka uz ielas dzīvotu!
  • Raiņa iela
    05.12.2023 11:35
    Gaidam Krapa viedokli.

Atstājiet komentāru