2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Mums raksta: Kāpēc Jēkabpilī ierīko invalīdu autostāvvietu, ja ziemā to netīra no sniega un nevar izmantot?

Mums raksta: Kāpēc Jēkabpilī ierīko invalīdu autostāvvietu, ja ziemā to netīra no sniega un nevar izmantot?

Radio1.lv redakcijas e-pastā šodien tika saņemta kārtējā vēstule par sniega (ne)tīrīšanu Jēkabpilī: "Sveiki! Nosūtu bildi Jums, ar situāciju Draudzības alejā 19, Jēkabpilī. Pilnīgi muļķīgi, ka ielas remontu laikā tika izveidota stāvvieta invalīdiem, kuru ziemā gandrīz nekad netīra!!! Šogad nav iztīrīta nevienu reizi, kaut gan sniegs ir piesnidzis un piestumts gandrīz līdz kājstarpei. Vai šai stāvvietai ir vispār kāda jēga? Ļoti šaubos, ka kāds invalīds tur vispār iebrauks, un, ja būs ar kustību traucējumiem, vai vispār viņš tur izkāps ārā no sava auto? Saprotu, ka jātīra galvenās ielas, bet vai tiešām divu nedēļu laikā nevar iztīrīt šo stāvvietu ?" Tā raksta Arnis. 

Radio1.lv šo jautājumu uzdeva Jēkabpils novada domes Attīstības pārvaldes Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļas vadītājam Aināram Skromānam.

“Par stāvvietām, tad situācija ir tāda, ka stāvvietu tīrīšana ir viena no problemātiskajām lietām, jo bieži vien stāvvietas ir pilnas un to iztīrīt nav iespējams. Ja arī stāvvietas ir daļēji aizpildītas, tad to tīrīšana ir apgrūtinoša. Pašlaik uzsvars tiek likts uz ielu attīrīšanas no sniega un slīdamības samazināšanas. Vietām arī ir veikta stāvvietu attīrīšana no sniega, kur tas bija iespējams. Turpmāk vairāk pievērsīsim uzmanību invalīdu stāvvietām un to stāvoklim. Ar atbildīgajiem darbiniekiem un dienestu situācija ir pārrunāta,”situāciju skaidro Ainārs Skromāns.

Aculiecinieka foto.

Atstājiet komentāru