2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Mums raksta: Jēkabpils Mežaparkā mākslas vides objektam norauts Latviju simbolizējošais elements – Cielaviņa (FOTO)

Pirms divām nedēļām ar Radio1.lv sazinājās jēkabpilieši, kas ikdienā Mežaparku izmanto aktīvai atpūtai un ziņoja, ka Mežaparka Ķiršu dārzā esošajam vides mākslas objektam norauts Latviju simbolizējošais elements "Cielaviņa". 

Par notikušo uzreiz, pašvaldības un mediju preses konferencē, informējām Jēkabpils novada pašvaldības Attīstības pārvaldes vadītāju Ilmāru Lukstu, kas solīja apzināt situāciju un informēt, kas tālāk notiks ar mākslas vides objektu.

Pagājušas divas nedēļas un iedzīvotāji Radio1.lv atkārtoti jautāja, kad tiks sakārtots vides mākslas objekts, kas jau divas nedēļas stāv izdemolēts.

Sazinājāmies ar Jēkabpils novada Attīstības pārvaldi un lūdzām sniegt atbildi. 

Pašvaldības Infrastruktūras nodaļas vadītājs Ainārs Skromāns sacīja, ka pašvaldība ir sazinājusies ar mākslas objekta autoru Gintu Rudzīti un vienojušies, ka viņš elementu – Cielaviņa - atjaunos un tas Mežaparkā vides objektam tiks uzstādīts tuvāko divu līdz trīs nedēļu laikā.

“Pašvaldība aicina iedzīvotājus nebojāt vides elementu, jo to atjaunošanai iztērētos līdzekļus varētu izmantot citiem pilsētas uzlabošanas darbiem,” saka Ainārs Skromāns.

Jau ziņots, ka 2020.gada 25.septembrī Jēkabpils Mežaparkā notika pārrobežu projektā “Nemateriālās kultūras un vietējās vēstures mantojuma saglabāšanas, pieejamības un attīstības veicināšana, uzlabojot kultūras tūrisma konkurētspēju Latvijā, Lietuvā un Baltkrievijā” tapušo koka skulptūru jeb rotaļlietu prezentācija.
Pasākumā prezentēja Latvijas mākslinieku koka skulptūras-rotaļļietas – “Vējdzirnavas”, ”Zirdziņu”, ”Ugunsdzēsējus” un ”Modinātāju”.

No 15 projektā iesaistītajiem māksliniekiem pasākumā piedalījās Gints Rudzītis. Viņa koka skulptūra, kas apvieno visu triju projektā iesaistīto valstu simbolus, ir stacionāra un iebetonēta Mežaparka ķiršu dārza teritorijā. Ginta Rudzīša koka skulpturas pamatā ir Baltkrieviju raksturojošā dzīvnieka sumbra galva, virs tā Lietuvai raksturīgais putns dzērve un skulptūras augšgalā - Latvijas putns – cielaviņa.

Attēlā: Aculiecinieku foto un attēli no brīža, kad objekts tika uzstādīts Mežaparkā pirms trim gadiem.

Komentāri (0-1/1)

  • Aga
    08.09.2023 12:46
    Īstenībā tādi čmoriki nav jāliek tur. Infarktu var dabūt no tādiem vellaģīmjiem.

Atstājiet komentāru