2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Mums raksta: Jēkabpilī, Bebru ielas mikrorajonā iet bojā kociņi apstādījumos. Pašvaldība norāda uz māju apsaimiekotāju atbildību (FOTO)

Ar Radio1.lv sazinājās iedzīvotāji no Jēkabpilī, Bebru ielas mikrorajona, kas informē, ka "Bebru mikrorajonā sastādītie kociņi iet postā. Koka stiprinājumi neizturēja un kociņi gāžas zemē. Kas varētu palīdzēt labot šo situāciju? Varbūt ir iespēja rast risinājumu?"

Iedzīvotāji arī atsūtīja foto, kas fotografēti pie mājas Bebru ielā 17, ar norādi, ka līdzīga situācija ar kociņiem apstādījumos ir visa bebru ielas mikrorajonā.
Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils novada pašvaldības Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļas vadītāju Aināru Skromānu un lūdza informēt, kas tiks darīts, lai kociņi apstādījumos neaizietu bojā?

Ainārs Skromāns atbildēja, ka problēma jau ir sen konstatēta un šī gada maijā pašvaldības speciālisti bija apsekojuši šos kokus. 

“Bebru mikrorajona apstādījumi ir piesaistīti daudzdzīvokļu māju apsaimniekojamām teritorijām un ēku apsaimniekotāja pienākumos ietilpst apstādījumu kopšana. Apsaimniekotāji ir kooperatīvās sabiedrības un Jēkabpils namu pārvalde. Ja tomēr apsaimniekotājs un/vai Jēkabpils Namu pārvalde ir konstatējusi, ka viņi to nespēj ir atsevišķi jāpieaicina arborista pakalpojums,” norāda Ainārs Skromāns. 

Viņš piebilda, ka pašvaldība aktualizēs šo jautāju un atgādinās apsaimniekotājiem, ka jāveic apstādījumu kopšana.

Komentāri (0-3/3)

  • Haha
    07.09.2023 15:19
    Nu ja šitā izskatās bojā ejošs koks, tad jau problēmas mums ir lielas....kuplo un zaļo, pilns ar ogām...kur problēma?!? Pa ceļam uz centru ir bērzs, kurā skudras dzīvo un izskatās nedaudz satrunējis, nu tas gan var sagādāt problēmas, jo ja vējā gāzīsies, tad visa brauktuve būs ciet
  • Jecis
    07.09.2023 15:15
    Kas par stulbumu - kociņu neizturēja balsti....tad jau mežā visiem kokiem šķībiem jābūt!!! Konkrēto koku, ja nekļūdos, pirms vairākiem gadiem vai nu aizlauza vandāļi, vai ar mašīnu viņā iebrauca! Tā kā pašiem jāmācās būt civilizētiem, tad arī apkārtne būs skaista!!! Un kāpēc gan koks nevar tā augt, jeb visam jābūt ideāli taisnam...tai skaitā sūdzētājas kājām, ja ne - šņik un nost
  • Jau apnicis šis darbinieks!
    07.09.2023 15:10
    Pašvaldības speciālisti maijā apsekoja un konstatēja, bet apsaimniekotajam un namu parvaldei neziņoja! Kad tiks padzīts par mūžīgo bezdarbību un nolaisību darbā biedrs Skromāns?

Atstājiet komentāru