2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Mums raksta: Kāpēc Radžu ūdenskrātuves Zilā karoga peldvietā vairākas dienas slēgta tualete? (FOTO)

Ar radio1.lv trešdien, 16.augustā, sazinājās vairāki atpūtnieki un informēja, ka šajās karstajās dienās atpūtniekiem problēmas sagādā nepieejamās un neizvestās tualetes pie Radžu ūdenskrātuves galvenās Zilā karoga peldvietas. 

Par tualešu nepieejamību viņi raksta: “Šajā karstajā sezonā, kad Radžu galvenajā pludmalē ir simtiem cilvēku, jau kuro dienu nestrādā tualete. Bērnam jāiet pāri visam mežam vai jāčurā krūmos. Ir viena pārvietojamā būda, kas smird un nav sakopta.” Iedzīvotāji norāda, ka uz galvenās tualetes vairākas dienas bijis uzraksts, ka tā tehnisku iemeslu dēļ slēgta, savukārt citas parvietojamās tualetes esot pilnas, netīŗas un asi smakojošas.

Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils novada Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļas vadītāju Aināru Skromānu un jautāja, kāpēc netiek nodrošināta piekļuve tualetēm pie Radžu ūdenskrātuves galvenās Zilā karoga peldvietas un kāda ir kārtība to apsaimniekošanā?

“Otrdien (15.08) tika konstatēts, ka galvenā tualete ir pilna un jāizved, tāpēc tika uzlikts uzraksts, ka tualete tehnisku iemeslu dēļ slēgta. Šis uzraksts nebija ilgstoši, labi, ja pusotru dienu. Mežaparkā peldvietas apkārtnē kopumā ir četras tualetes, trīs no tām biotualetes. Tās tiek izvestas vienu reizi nedēļā, savukārt galvenā tualete pēc vajadzības,” stāsta Ainārs Skromāns.

Jautāts vai ir darbinieks, kas atbildīgs par tualešu sakopšanu, Ainārs Skromāns sacīja, ka tāda nav. Taču tualetes reizi nedēļā tiekot izvestas un ja atpūtnieki darbiniekiem pie Radžu ūdenskrātuves ziņojot, ka ir kādā no tualetēm problēmas, jāsakopj, tas tiekot izdarīts. Ainārs Skromāns piebilda, ka, diemžēl, arī atpūtnieki nereti uzvedoties cūcīgi, kārtojot savas dabiskās vajadzības, apķēzot un piemēslojot tualetes. Viņš esot uzdevis Mežaparka saimniekam turpmāk regulārāk pieskatīt kārtību tualetēs, ne tikai reizi nedēļā, kad tās tiek izvestas.

Radio1.lv šodien 17.augustā, esot Jēkabpils Mežaparkā, pārliecinājās, ka biotualetes joprojām nav izvestas, ir pilnas un asi smakojošas, ko apliecina arī foto. Jāpiebilst, ka atsevišķi attēli, rādot reālo ainu, ir skatam nepatīkami.

Komentāri (0-6/6)

  • Kristīne
    20.08.2023 18:43
    Skromans cita acī skabargu ieraudzīs, bet pats savā baļķi neredz.
  • !!!
    19.08.2023 09:11
    Sū par kakātavu. ir daudz briesmīgākas lietas.
    Ukrainā 11 gadīga bērna rokās uzsprāga planšetnieks un bija tik briesmīgas traumas, ka dzīve beigusies!
  • Nīgrais
    17.08.2023 19:54
    Ko Jūs visu laiku sūdzaties? Daļa nekulturālo deģenerātu piecūko,normālie nevar aiziet pad....,jo netīrs,bet to visu apmaksā visi iedzīvotāji,jo to visu taču uztur par novada iedzīvotāju naudu. Es gribu lai Zasā ielas salabo,nevis par manu nodokļu maksātāja naudu tīra sūdus pēc deģenerātiem,kas neprot pat nokārtoties normāli.
  • Novērojums
    17.08.2023 14:58
    Ir redzēts, ka ir mammas, kuras bērnus izmīzina turpat krastā ūdenī. Slinkums aiziet līdz tualetei. Bet tas neattaisno Radžu saimnieku tualetes netīrīt! Kam tad tas saimnieks tur ir, lai saņemtu no pašvaldībaa algu? Radio 1 vajadzēja noskaidrot vārdu un uzvārdu , lai tauta zina varoņus!
  • Maigon's
    17.08.2023 14:06
    Es parasti gan pa mazām gan pa lielam pašā karjerā ūdenī izdaru un ir ok!
  • Jau sen vēroju un secinu!
    17.08.2023 13:30
    Skromans visu laiku atrunājas par nekvalitatīvi izpildītajiem darniem un tā arī viss paliek! Cik ilgi pašvaldība auklēsies ar šitādu darbinieku, a??? Kā šitāds vispār var atrasties tādā amatā? Viņš taču neatbilst ieņemamajam amatam!! Visi tur tādi salasījušies!

Atstājiet komentāru