2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Mums raksta: Jēkabpilī graustā "tusē" jaunieši. “Tur notiek dzeršana, pīpēšana, skriešana pa stāviem, klaigāšana, lūrēšana pretējās mājas logos…”

Ar Radio1.lv sazinājās iedzīvotāji no Auseklīšu ielas mikrorajona, kas satraukušies par jauniešu kompāniju, kas lielajā piecstāvu mājas graustā Kļavu ielas malā rīko tusiņus, uzvedas izaicinoši apdraudot gan sevi, gan radot diskomfortu citiem mikrorajona iedzīvotājiem.

Iedzīvotāji raksta: “Šis ir narkomānu un pusaudžu miteklis garajā graustā. Trešā ieeja no pilsētas puses. Lien iekšā no ceļa puses, kur pie mājas sienas aug koks, uzkāpjot pa to. Viņus jau dzenā no pretējās mājas viens iedzīvotājs kopā ar policiju. Bet tas neko nedod. Arī es zvanīju. Apsolīja biežākus reidus. Bet ar to jau arī nekas nemainīsies. Tie nav bomži, kas tur pulcējas, bet pusaudži. Tur notiek dzeršana, pīpēšana, tusiņi, skriešana pa stāviem, klaigāšana un lūrēšana mūsu mājas logos, kā arī akmeņu sviešana tiem, kuri aizrāda. Bet tie nav Auseklīšu ielas mikrorajona jaunieši,” redakcijai raksta iedzīvotāja Gunta. 

Viņa arī atsūtīja foto, kas uzņemti no graustam pretējās dzīvojamās mājas, kuros redzama vienā no grausta istabām kaut kā iekārtota vieta tusiņiem. 

Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils novada pašvaldības policijas priekšnieku Induli Surkuli un jautāja vai ir iespējams panākt, ka grausts nav vieta, kur pulcēties jauniešiem un vai pašvaldības policija ir informēta par šajā graustā notiekošo.

Indulis Surkulis apstiprināja, ka ir informēts par šo situāciju un pašvaldības policija uz to jau ir vairākkārt reaģējusi, taču jaunieši pēc kāda laika šajā vietā atgriežoties atkārtoti. Ēkas īpašnieks durvis un pirmā stāva logus esot aizsitis ar dēļiem, taču jaunieši atrod ceļu, kā iekļūt ēkā. 

“Pašvaldības policija veic regulārus reidus un, konstatējot pārkāpumus, atbilstoši reaģē. Ja pusaudži ir narkotisko vielu ietekmē, tā ir valsts policijas kompetence. Ja nepilngadīgie atrodas ēkā un apdraud savu drošību, tiek veiktas pārrunas ar nepilngadīgajiem un arī ar viņu vecākiem. Katrā ziņā redzot, kad ēkā atrodas pusaudži, ar to nav jācīnās pašiem iedzīvotājiem, bet gan jāziņo pašvaldības policijai,” saka Indulis Surkulis.

Viņš norāda, ka par ēkas bīstamību un faktisko stāvokli, komentāru var sniegt pašvaldības Būvvalde, kuri apseko ēkas un aicina ēku īpašniekus sakārtot sev piederošos īpašumus.

Komentāri (0-3/3)

  • Laura
    17.08.2023 02:18
    Laba diena katram! Es vēlos izmantot šo mediju, lai pastāstītu jums par godīgu aizdevuma uzņēmumu, kas man palīdzēja saņemt komerciālu aizdevumu ar saprotamiem noteikumiem. viņi piedāvā visu veidu aizdevumus.
    Saziņas e-pasts: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447300508785
  • to_Jecis
    08.08.2023 07:53
    Es to pašu nodomāju. Tādu krutu māju aizlaida postā. Izrādās laba diezgan priekš pilsētas tīņu izklaidēm - dzeršana, pīpēšana, tusiņi, skriešana pa stāviem, klaigāšana un lūrēšana pretējās mājas logos un pat akmeņu sviešana tiem (lielajiem!), kuri aizrāda. Bet tie vēl neesot no Auseklīšu ielas mikrorajona... Vai ta abās policijās nav kruti veči, kas šos paņemtu aiz krāgas un iepazītos vēl ar šo vecākiem? Vecāki gan jau nezina, kas notiek, kad šams aizgājis tipa pie drauga...
  • Jecis
    07.08.2023 19:07
    Jājauc nost, vēl pirms 20 gadiem būtu tai mājai perspektīva, bet kāds gribēja kā suns uz siena kaudzes pasēdēt, tagad lai par saviem līdzekļiem jauc nost!!!!

Atstājiet komentāru