2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Mums raksta: Līvānos par draudzīgākās ģimenei pašvaldības balvu ierīkotais bērnu laukums ir sliktā stāvoklī. Pašvaldība tam nepiekrīt(FOTO)

Radio1.lv saņēma vēstuli un foto no Līvānu novada iedzīvotāja Matīsa P., kas norāda, ka par draudzīgākās ģimenei pašvaldības balvu ierīkotais bērnu laukums – lielais kuģis, patlaban esot sliktā stāvoklī. Viņš norāda, ka laukuma konstrukcijas bērniem nedrošas, daudzviet redzami no zemes “izlīduši” konstrukciju stiprināšanai betoni. Matīss P. jautā: vai pašvaldība šādā stāvoklī esošu bērnu rotaļu laukumu rādītu komisijai, kas piešķīra šo balvu? Viņš arī atsūtījis vairākus bērnu rotaļu laukuma foto.

Jautājumu par situāciju bērnu rotaļu laukumā adresējām Līvānu novada pašvaldībai. Atbildi sniedza sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Ruliete. 

“Nav tā, ka minētais rotaļu laukums būtu “nožēlojamā stāvoklī”, netiktu apsaimniekots utt. Pēc ziemas sezonas šobrīd atbildīgie darbinieki uzsākuši bērnu rotaļu un aktīvās atpūtas laukumu apsekošanu. Protams, gadās, kad kāds elements tiek salauzts, bet nekas nav atstāts novārtā. Tas, kas salauzts, tiek remontēts. Veikti uzturēšanas darbi arī regulāri. Konkrēto laukumu uztur tīru blakus esošās iestādes sētnieks, kurš piesaistīts tieši šai teritorijai, katru dienu to sakopj, pļauj zāli, novāc sausās lapas, iztīra miskastes. Līvāni ir ļoti sakopta un tīra pilsēta kopumā, par to var pārliecināties katrs, kas atbrauc. Rotaļu laukumiņš ir ļoti iecienīts. Paldies SIF par iespēju šādu balvu iegūt konkursā “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība”,” norāda Līva Ruliete.

Viņa piebilst, ka “šajā gadā ir paredzēts arī konkrētajā rotaļu laukumā veikt gumijas seguma ieklāšanu, tādejādi padarot to vēl skaistāku un drošāku bērniem. Uzreiz to nebija iespējams izdarīt, jo gumijas seguma izmaksas ir lielas un sastāda ap 30 tūkstoši eiro. Taču šī gada budžetā tas ir ieplānots,” saka Līva Ruliete.

Viņa uzsver, ka pašvaldība aicina iedzīvotājus par konstatētām bīstamības pazīmēm vai bojājumiem kādā no bērnu rotaļu vai aktīvās atpūtas laukumiem informēt Līvānu novada valsts un pašvaldības vienoto klientu apkalpošanas centru, zvanot pa tālr. 65307250 vai 66954906 vai rakstot uz e-pastu: pasts@livani.lv.

Arī Līvānu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste redakcijai atsūtīja vairākus minētā rotaļu laukuma foto.

Aculicinieka un Līvānu novada domes foto

Komentāri (0-1/1)

  • :DDD
    12.05.2023 11:52
    Nedrošs :D tad jau ķinderis jātura polsterētā balonā ar ķiverīti galvā. :D

Atstājiet komentāru