2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Uz iedzīvotāju jautājumu, redakcija no Jēkabpils novada pašvaldības atbildi saņem pēc mēneša (PAPILDINĀTS)

Uz iedzīvotāju jautājumu, redakcija no Jēkabpils novada pašvaldības atbildi saņem pēc mēneša (PAPILDINĀTS)

(Papildināts - pievienota pēdējā rindkopa)

Radio1.lv janvāra sākumā saņēma jautājumus no iedzīvotājiem, kas interesējās par ielu apgaismojuma problēmām pilsētā. Tā kā par ielu apgaismojuma uzturēšanu atbildīgi ir SIA “Jēkabpils pakalpojumi”, redakcija adresēja šos jautājumus pašvaldības uzņēmumam. Saņēmām atbildi no sabiedrisko attiecību speciālistes Ievas Kancānes, kas informēja, ka atbilde netiks sniegta.

“Saņēmu jautājumu, taču šobrīd neko nekomentēsim. Šie jautājumi vairāk attiecas uz Jēkabpils novada pašvaldību, jo viņi ir pasūtītājs,” atbildes vēstulē rakstīja Ieva Kancāne.

9.janvārī Radio1.lv jautājumus nosūtīja Jēkabpils pilsētas pašvaldībai un atbilde tika sniegta tikai pēc mēneša - 10.februārī preses konferencē.

Jautājumi, ko redakcija uzdeva atbildīgajam uzņēmumam SIA “Jēkabpils pakalpojumi” un pēc tam pašvaldības sabiedrisko attiecību dienestam bija aktuāli janvāra sākumā. Taču tā kā iedzīvotāji uzdeva jautājumus un beidzot atbildes ir saņemtas, tās publicējam.

Jēkabpilieši, kas janvāra sākumā ziņoja par  apgaismojuma problēmām pilsētā, sūdzējās par situāciju uz tilta pār Daugavu un satiksmes apli Rīgas ielā pie tilta. Iedzīvotāji novērojuši, ka šoziem nav bijusi neviena diena, kopš izvietoti Ziemassvētku apgaismojumi, ka apgaismojums ideāli degtu un būtu tā kā tam jābūt, jo regulāri nedega apgaismojums laternās te vienā, te otrā tilta pusē, diezgan regulāri nebija izgaismota sniegpārsla aplī, ja gadījās kādu dienu brīnums, ka dega gaisma gan sniegpārslai, gan tiltam pār Daugavu laternās abās pusēs, tad noteikti nedega kāda rinda gaismas dekora vai arī vairākos gaismas dekoros dega tikai puse vai katra otrā lampiņa. 

Radio1.lv redakcija, uzdodot jautājumu gan pašvaldības uzņēmumam, gan pašvaldībai, lūdza informēt, kāpēc izveidojusies šāda situācija.  Vai tā ir SIA "Jēkabpils pakalpojumi" nespēja tikt galā ar saviem uzdevumiem nodrošināt kvalitatīvu apgaismojumu, bez iepriekšminētajām problēmām vai tā ir minēto gaismas dekoru vaina, tie ir nekvalitatīvi, neatbilstoši utt. un tāpēc bieži vien tajos nedeg apgaismojums. Tāpat arī iedzīvotāji jautāja vai pašvaldībai bija vērts tērēt tūkstošus, lai dekori reti kuru dienu tiktu izgaismoti pilnā apmērā?

Jēkabpils novada pašvaldības priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP) skaidroja, ka vaina nav Ziemassvētku izgaismojuma dekoros, iepirkums esot bijis kvalitatīvs, tos nodrošinājusi firma no Igaunijas. Tāpat arī problēma neesot SIA “Jēkabpils pakalpojumi” darbs, kas savus pienākumus “ziemā salā, sniegā un vējā pildījuši godprātīgi”, sacīja Raivis Ragainis. Viņš norādīja, ka problēma ir daudz nopietnāka un to pilnībā novērst ziemā neesot bijis iespējams. Posmā no Kurzemes ielas līdz satiksmes aplim pie tilta Rīgas ielā, kā arī uz tilta pār Daugavu esot nopietnas problēmas kabelī, tāpēc periodiski daļēji atslēdzies apgaismojums. Ziemas laikā veikt šī posma kapitālu remontu neesot iespējams, jo tas saistīts ar darba drošību. Sadales skapji un komunikācijas esot zem tilta un laikā kad ir slidens, doties pie tiem neesot droši. Tomēr SIA “Jēkabpils pakalpojumi” darbinieki pēc iespējas labojuši bojājumus. Raivis Ragainis solīja, ka līdz maijam tiks rasta iespēja izpētīt apgaismojumu problemātiskajā posmā un noteikt bojājumu vietu un iemeslu, kā arī salabot.

Otrs jautājums saistībā ar apgaismojumu bija par Jēkabpils Mežaparku. Kā ziņo iedzīvotāji, pagājušā gada nogalē un janvāra sākumā regulāri tas no rītiem, kad pirms darba dienas daudzi jēkabpilieši dodas turp sportot, dega īslaicīgi, piemēram, stundu vai nedega vispār. Savukārt atsevišķās dienās problēmu nebijis. Iedzīvotājus interesēja vai apgaismojums nedeg vai deg periodiski tehnisku iemeslu dēļ vai arī ir taupības nolūkos noteikts režīms, kad apgaismojumu Mežaparkā ieslēdz īslaicīgi. 

Jēkabpils novada izpilddirektors Uldis Skreivers preses konferencē sacīja, ka problēmas ar apgaismojumu Mežaparkā bijušas īslaicīgas, tās esot novērstas un šobrīd Mežaparks diennakts tumšajā laikā tiekot izgaismots saskaņā ar grafiku. Lūgts minēt, kāds ir šis grafiks, cikos no rītiem un vakaros apgaismojums ieslēdzas un izslēdzas, izpilddirektors solīja, ka pēc preses konferences sabiedrisko attiecību nodaļa atsūtīs detalizētāku informāciju. Līdz 16.februārim (raksta publicēšanas dienai) redakcija to vēl nebija saņēmusi.

Pašvaldības atbilde tika sniegta 17.februārī: "Atbildīgie speciālisti informē-  Mežaparkā apgaismojums bija uzstādīts, tā, ka tas ieslēdzas ap 17.00-17.30 atkarībā, kad iestājas tumšāks, un izslēdzas no 23.00 līdz 6.00.  Savukārt no rīta apgaismojums ieslēdzas no 6.00 līdz 7.30-8.00 kad paliek gaišs. Šobrīd apgaismojums Mežaparkā ir pieregulēts un slēgsies par stundu agrāk - no rīta 5.00"

 

Foto: Jēkabpils novads/ Facebook

Komentāri (0-3/3)

  • He he
    19.02.2023 11:22
    Nu tak Līvānu superdarbinieks tagad Jēkabpilī. Droši vien ievieš Līvānu pieredzi.
  • Atis
    19.02.2023 09:44
    Līvānu domei iesniedziet iesniegumu, tur vispār neatbildēs un ja zvanīsiet, tad pasūtīs 3 mājas tālāk
  • Vestule
    17.02.2023 10:26
    Arī uz manu vēstuli par nekustamā īpašuma jautājumu jau vairāk kā mēnesi nav atbildēts. Ko tur viņi dara?

Atstājiet komentāru