2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Mums raksta: Pašvaldība iedzīvotājiem draud ar sodu par nenotīrītām lāstekām, taču ne visur tās novāc pie saviem īpašumiem (FOTO)

Ar Radio1.lv pirmdien, 19.decembrī sazinājās iedzīvotāji no mājas Jēkabpilī, Madonas ielā 28 un ziņoja, ka pie daudzdzīvokļu mājas  jumta ir izveidojušās bīstamas lāstekas. Teiktais tika apstiprināts ar vairākām fotogrāfijām, kas bildētas brīvdienās. Iedzīvotāji jautāja, kāpēc pašvaldība, kas uzdevusi pašvaldības policijai kontrolēt privātīpašniekus, lai tie notrauktu lāstekas un notīrītu sniegu no ēku jumtiem vietās, kur tas apdraud cilvēku drošību un par neizdarību paredzēti naudas sodi, tikpat rūpīgi neseko, kāda ir situācija pie pašvaldības ēkām. Lāstekas, kas izveidojušās pie ēkas Madonas ielā 28, sākoties atkusnim ir reāls drauds mājas iemītniekiem, jo krītot var kādu savainot.  

Radio1.lv pirmdien, 19.decembrī sazinājās ar SIA JK Namu pārvalde, kas ir ēkas Madonas ielā 28 apsaimniekotājs un jautāja, kāpēc netiek notīrītas lāstekas, kā arī lūdza informēt par šiem darbiem kopumā pilsētā.

Atbildi otrdien, 20.decembrī sniedza SIA JK Namu pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Skolniece.

“SIA JK Namu pārvalde darbinieki regulāri apseko mūsu apsaimniekošanā esošās mājas. No decembra sākuma nepārtraukti tiek novērota situācija uz māju jumtiem un  regulāri tiek veikti darbi, lai jumtus atbrīvotu no sniega un lāstekām. Vakar, 19.decembrī, lāstekas tīrītas arī no mājas Madonas ielā 28 jumta, un darbi turpināsies Dārzu ielas māju rajonā. Namu pārvaldes avārijas dienesta sniegtā informācija liecina, ka periodā no 1.līdz 19. decembrim vien no sniega un lāsteku sloga atbrīvoti vairāk nekā divdesmit septiņu mūsu apsaimniekoto māju jumti,” skaidro Iveta Skolniece.

Viņa piebilst, ka tuvākajās dienās tiek prognozēta strauja laikapstākļu maiņa, līdz ar to Namu pārvalde aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un ziņot avārijas dienestam, zvanot uz tālr.652 32402 vai 29406016, par situācijām, kad palielināta sniega sega vai lāstekas var apdraudēt iedzīvotāju veselību vai īpašumu drošību!

Atstājiet komentāru