2024.gada 27. jūlijs

Dita, Marta

Jēkabpils slimnīcas vēsturisko akmeni novietos iekšpagalmā

Jēkabpils slimnīcas vēsturisko akmeni novietos iekšpagalmā

Ar Radio1.lv redakciju sazinājās Jēkabpils slimnīcas darbinieki, kas vēlējās zināt, kāds liktenis pēc remontdarbiem sagaida iestādes vēsturisko akmeni ar uzrakstu "Jēkabpils slimnīca dibināta 1912." Patlaban akmens esot apstādījumos ieaudzis un kļuvis tikpat kā neredzams. Darbinieki vēlētos, lai tas tiktu novietots redzamā vietā pie uzņemšanas nodaļas, bet šai idejai neesot atbalsta no slimnīcas vadības puses. 

Radio1.lv sazinājās ar SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” sabiedrisko attiecību speciālisti Lāsmu Vinduli un lūdza komentēt par vēsturiskā akmens turpmāko likteni.

“Informēju, ka jautājumā minētais akmens ar uzrakstu "Jēkabpils slimnīca dibināta 1912." tiks pārvietots uz slimnīcas iekšpagalmu - vietā, kur līdz šim atradās Jēkabpils novada pašvaldības veidotais noformējums - lielformāta sirdis ar uzrakstu "Paldies mediķiem". Šī vieta izvēlēta, jo te akmens vairāk izcelsies un būs labāk apskatāms gan no stacionāra ēkas, gan dienas stacionāra.  Savukārt pie jaunās Neatliekamās palīdzības un uzņemšanas nodaļas fasādes pēc būvniecības darbu noslēguma tiks veidoti jauni apstādījumi - stādītas sakuras,” informē Lāsma Vindule.

Atstājiet komentāru