2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Mums raksta: Kāpēc netiek atjaunots nolupušais sienas gleznojums Jēkabpilī Rīgas un Kurzemes ielas satiksmes aplī?

Ar Radio1.lv sazinājās jēkabpilieši, kas ievērojuši, ka jau ilgstoši netiek atjaunots nolupušais sienas gleznojums pie Rīgas ielas un Kurzemes ielas satiksmes apļa. Mākslas darbam, kurā attēloti lūši, simbolizējot Jēkabpils pilsētas ģerboņa galveno elementu, daudzviet ir nolupusi krāsa.

Kā zināms šis sienas gleznojums tapa pirms nepilniem diviem gadiem, 2020.gada septembrī, kad tika atzīmēta Jēkabpils pilsētas 350.gadadiena. Kopā tika apgleznoti aptuveni 40 kvadrātmetri betona atbalstsienas, un šim mērķim tika iztērēti 2222 eiro. Darbus veica mākslinieks Dainis Rudens. 

Jēkabpils novada domes priekšsēdētāja vietnieks attīstības jautājumos Kārlis Stars, atbildot uz Radio1.lv jautājumu, kāpēc tik īsu laiku kalpoja šis gleznojums, sacīja: “Mēs tagad varam tikai minēt, vai vainīgi ir neatbilstoši laika apstākļi, vai šis risinājums nebija piemērots tai vietai, bet jautājumu mēs risināsim. Gleznojums nevar palikt tāds nolupis, tas tiks atjaunots.”

Viņš piebilda, ka šim objektam nebija paredzēts garantijas termiņš. Sienas gleznojumu lūgs atjaunot māksliniekam Dainim Rudens.

Atstājiet komentāru