2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Mums raksta: Nekvalitatīvi veikta dubultā virsmas apstrāde Vīpes pagastā Landzānu ceļam (VIDEO)

Mums raksta: Nekvalitatīvi veikta dubultā virsmas apstrāde Vīpes pagastā Landzānu ceļam (VIDEO)

Ar Radio1.lv sazinājās Inga Štolcere no Vīpes pagasta un izteica viedokli par veiktajiem remondarbiem uz pašvaldības ceļa Landzāni. 
 
Inga Štolcere raksta; “Nu jau bijušajā Krustpils novadā Vīpes pagasta ceļam Landzāni- Ezerķiķaukas 2020.gadā tika veikta dubultā virsmas apstrāde ar mērķi uzlabot šīs apdzīvotās vietas dzīves kvalitāti un kvalitatīvai  piekļuvei kokapstrādes uzņēmumam.  Līdzfinansējums bija arī no Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai. Apskatot šo ceļu, nevar pateikt, ka  uz tā būtu veikta dubultā virsmas apstrāde.  Ar akmentiņiem ir pilni grāvji, arī uz ceļa tie nebija savā starpā salējušies ar bitumu, kuru pat pamanīt knapi varēja, turklāt ceļa virsma viegli noraušama ar roku.  Ar mašīnām piebraukājot akmentiņi daļēji bija  pieblietējušies tikai  ceļa  vidū.   Veicot pārbaudi, Lauku atbalsta dienests secināja, ka darbs ir veikts nekvalitatīvi, un ka garantijas laika ietvaros brāķis  ir jānovērš. 2021. gada vasarā, lai novērstu brāķi, uz šī ceļa tika veikti atkārtoti darbi.  Septembra beigās Lauku atbalsta dienests veica pārbaudi uz vietas, kur atkal konstatēja neatbilstības projekta realizācijā. Pašvaldībai atkārtoti ir lūgts šīs nepilnības novērst. Dienests nav veicis pilnu samaksu par konkrēto projektu. Jautājums. Ko pašvaldība ir darījusi lietas labā, un par kādiem līdzekļiem tiks ceļš sakārtots? Cik eiro no kopējām izmaksām šajā projektā ir ieguldīta Eiropas nauda?”
                           
Radio1.lv Ingas Štolceres uzdotos jautājumus adresēja Jēkabpils novada pašvaldības atbildīgajiem darbinieki.
 
Pašvaldības atbilde/skaidrojums: “Projekta Nr. 19-05-A00702-000066 “Krustpils novada pašvaldības grants ceļu 4-4 "Joksti-Agrārbanka", 1-10 "Skudraine-Ganukrogs", 6-8 "Pēternieki-Gravāni-Zīlāni", 3(4)-15 "Mežāre - Atašienes pagasta robeža", 5-6 "Landzāni-Ezermuiža" pārbūve” ietvaros tika pārbūvēts pašvaldības ceļš 5-6 "Landzāni-Ezermuiža" no 0,00km līdz 0,90km, veicot virsmas dubulto apstrādi. 2021.gada pavasarī tika konstatēts, ka dubultās virsmas klājumam ir defekts - virsmai nepiesaistījusies smalkā materiāla frakcija. Pēc objekta apsekošanas, tajā skaitā, arī pēc Lauku atbalsta dienesta (turpmāk - LAD) kontroles, būvdarbu veicējiem SIA "Krustpils" bija jānovērš defekts. SIA "Krustpils" 2021.gada vasarā defektu novērsa, taču neveica ceļa attīrīšanu no nepiesaistītā, liekā smalkās frakcijas materiāla. Atkārtotā LAD kontrole konstatēja, ka uz ceļa brauktuves malas atrodas nepiesaistītu virsmas apstrādes šķembu liels daudzums un līdz nepiesaistītās šķembas novākšanai no brauktuves, apturēja ELFLA finansējuma atmaksu par projektu kopumā. Diemžēl, ļoti saspringto 2021.gada darba grafiku dēļ būvdarbu veicējs - SIA "Krustpils" - ceļa slaucīšanu 2021.gadā nepaveica, ceļš no nepiesaistītā materiāla tika noslaucīts 2022.gada 20.aprīlī. Darbu pieņemšanas akts ir parakstīts un iesniegts Lauku atbalsta dienestā.”

 

Komentāri (0-3/3)

  • Nolaidība
    14.05.2022 11:45
    Nepaspēja noslaucīt akmentiņus! Vai vēl kaut ko stulbāku nevarēja pateikt? Un vai tur bitumens vispār ir?
  • Iedzivotājs
    14.05.2022 00:28
    Dzīvoju aiz Landzāniem "Kļaviņos" un godīgi sakot novada ceļa infrastruktūra ir galīgi greiza, jo beidzās pavasara šķīdonis ceļš sauss, greiders kā nebrauc tā nebrauca. Pagājušajā nedēļā nobrauca un ? Jēga ka grants ceļš viss palika tik ciets ka nevar izlīdzināt. Ja novads nevar pats līdzināšu grants ceļu līdz savai mājai kā arī to izdarīju, ar mašīnu velkot pa ceļu dzelzs gabalu. Prieks ka dzīvojam tādā novadā kuriem kā tik sabāzt sev kabatā vairāk naudiņas!
  • Viedoklis
    13.05.2022 15:22
    Tur bitumu neredz. Tāds ceļš ilgi nekalpos.

Atstājiet komentāru