2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Mums raksta: Kad tiks renovēta ēka Dārza ielā 7?

Mums raksta: Kad tiks renovēta ēka Dārza ielā 7?

Ar Radio1.lv sazinājās iedzīvotājs no mājas Jēkabpilī Dārza ielā 7 un interesējās, kad ēka tiks renovēta. Viņš norāda, ka solīts bijis šovasar, bet darbi tā arī nav sākušies.

Tiekoties preses konferencē ar Jēkabpils novada domes vadību Radio1.lv lūdza sniegt atbildi uz iedzīvotāju jautājumu.

SIA JK Namu pārvalde valdes loceklis un Jēkabpils novada domes Attīstības un tautsaimniecības komitejas vadītājs Ainars Vasilis (LZP) informē, ka “Dārza ielā 7 ir izsludināts konkurss uz būvniecību un ir divi piedāvājumi. Viens un tas pats būvnieks ir pieteicies veikt darbu Dārzu ielā 7 un Liepu ielā 22, kur arī plānota siltināšana. Šobrīd “Altum” atļāvis būvniekam pārrēķināt tāmi, jo cenu kāpums būvmateriālu tirgū un materiālu pieejamība ir liela problēma. Pārrēķins nepieciešams, lai nenotiek kā citur, kad būvnieki pat ir gatavi pamest objektus pavisam. Ja “Altum” apstiprinās būvnieku tad  notiks abu māju iedzīvotāju kopsapulces, lai saņemtu iedzīvotāju akceptu procesam.  Tāda ir situācija, un, ja viss būs sekmīgi, tad Dārza ielas 7. māja veiksmīgam procesa noslēgumam tagad ir tuvāk nekā Bebru 33.  Vai mājas nosiltinās šajā periodā,  nezinu. Pat, ja viss process notiks sekmīgi, darbi būs tikai nākamgad. No 12 pieteiktajām izsolītas trīs minētās un  notiek darbs arī pie vēl sešām mājām.”

Ainars Vasilis pastāstīja, ka mājai  Bebru ielā 33 tika izsolīts iepirkums būvniecībai, būvuzraudzībai un autoruzraudzībai. Uz būvniecību bija tikai viens pretendents, kas iesūtīja dokumentus, un tie tika iesniegti “Altum”. Jūnijā “Altum” sniedza galīgo atzinumu, ka ar būvnieku var slēgt līgumu. 

“Diemžēl  trīs dienas pirms Bebru ielas 33. mājas dzīvokļu īpašnieku kopsapulces, kurā vajadzēja apstiprināt atbalstu būvniecības iecerei, “Altum” atsūtīja atteikumu šim būvniekam, argumentējot, ka “Altum” nav ticības, vai būvnieks spēs veikt šo projektu. Nākamais solis tagad ir atkārtota iepirkuma izsludināšana, ko Namu pārvalde mēģinās izdarīt līdz novembrim,” stāsta Ainars Vasilis.

 Viņš piebilst, ka, acīmredzot bijusi kļūda, ka visu šo darbību uzticēja tikai Namu pārvaldei.  Visticamāk vajadzēja vairāk iesaistīt iedzīvotājus, dibinot māju apsaimniekošanas biedrības, lai viņi vairāk piedalītos  procesu virzībā.

Ainars Vasilis arī norādīja, ka šobrīd nav programmu, kurās startējot var iegūt līdzekļus māju siltināšanai.

“Runājot par Eiropas Savienības  zaļo kursu, ir iespējamas programmas ES fondu apguvei, bet ir informācija, ka akcents vairāk būs uz individuālo māju apbūvi un mazo dzīvojamo fondu, kam  šādu iespēju nebija iepriekš. Tikmēr “JK Namu pārvalde” situāciju cenšas risināt ar daļēju māju siltināšanu, tā uzlabojot to energoefektivitāti. Katru gadu siltinot divu trīs māju galus, apmēram 20  vai 25 mājām  tiek mainīti koplietošanas telpu logi un trīs četrām mājām siltināti bēniņi. Vai to nākotnē izdosies izdarīt novadā, tas esot atkarīgs no daudziem priekšnosacījumiem, kā turpmāk tiks kārtoti māju apsaimniekošanas un uzturēšanas jautājumi.

Komentāri (0-1/1)

  • Fynjy
    08.08.2021 18:49
    Vai atvestie laukakmeņi uz zaļās zonas tur ir paklausīgi, tiešām smieklīgi

Atstājiet komentāru