2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Mums raksta: Lietus laikā pie mājas Jēkabpilī, Dārzu ielā 7 veidojas milzu peļķe

Mums raksta: Lietus laikā pie mājas Jēkabpilī, Dārzu ielā 7 veidojas milzu peļķe

Ar Radio1.lv sazinājās iedzīvotāji no Dārzu ielas Jēkabpilī informējot, ka pēc pismdienas lietavām pie mājas izveidojusies milzu peļķe, kas rada problēmas iekļūt mājā.

“Diemžēl ik reizi, kad mūs nepriecē saulainais laiks un ir jāsamierinās ar nokrišņiem, mums - Dārzu ielas 7 mājas iedzīvotājiem, nākas samierināties ne tikai ar drūmajiem laikapstākļiem, bet arī ar plašu un dziļu peļķi, kurai vairākās vietās dziļums ir ap 11 centimetriem. Šādās situācijās mums ir jāizvēlas - brist pa peļķi un mājās nokļūt ar slapjām kājām un slapjiem apaviem; brist pa dubļiem un mājās nokļūt ar netīriem apaviem, protams, pienesot kāpņutelpā un dzīvoklī dubļus vai arī izmīdīt tikko sazaļojušo zāli un ziedošās, acis priecējošās zilsniedzītes. Varbūt šo problēmu tomēr atbildīgās iestādes var kā risināt vai arī nevienam nerūp iedzīvotāju neērtības?” raksta iedzīvotāji.

Radio1.lv šodien no rīta sazinājās ar Jēkabpils domes izpilddirektoru Guntaru Goguli, lūdzot komentēt situāciju un iespējamos risinājumus.

Guntars Gogulis solīja situāciju noskaidrot un informēt. Pēcpusdienā, sazinoties ar Radio1.lv, pašvaldības izpilddirektors sacīja, ka peļķe pēc lietavām veidojas teritorijā, kas ir SIA “JK Namu pārvalde” apsaimniekošanā. Uzņēmuma speciālisti šodien apsekojuši dabā minēto vietu, šobrīd peļķes tur vairs neesot. Tas nozīmējot, ka šī ir viena no tām daudzajām peļķēm, kas pilsētā veidojas intensīva lietus laikā un pārstājot līt ātri uzsūcas, līdz ar to neveidojot ilgstošu problēmu.

Jautāts vai ir iespēja risināt problēmu, lai tik liela peļķe neveidojas intensīvu lietavu laikā, Guntars Gogulis sacīja, ka šo problēmu nevar risināt saistībā ar Palejas ielas rekonstrukciju, kas patlaban norit, pieslēgums nav iespējams, jo šī vieta ir krietni zemāka. Tāpēc viņš esot uzdevis SIA JK “Namu pārvalde” izpētīt situāciju, noskaidrot, kāpēc lietus ūdeņi uzkrājas un piedāvāt iespējamo problēmas risinājumu.

Aculiecinieka foto

Komentāri (0-1/1)

  • Saulvedis
    05.05.2021 16:18
    Tādas peļķes veidojas daudzās vietās pilsētā. Pie mazās Maximas (Viesītes ielā) peļķe veidojas gadus 35 un atbildīgie dienesti tieši 35 gadus to arī neredz. Jēkabpilī nekad nav bijis saimnieks un cerību arī nav nekādu. Kam vajadzīgas vēlēšanas, kuras neko nemaina

Atstājiet komentāru