2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī, Kaļķu ielas iedzīvotāji sūdzas, ka pērn klātais asfalts sācis plaisāt, LV ROADS sola defektus novērst

Jēkabpilī, Kaļķu ielas iedzīvotāji sūdzas, ka pērn klātais asfalts sācis plaisāt, LV ROADS sola defektus novērst

Ar Radio1.lv redakciju sazinājās iedzīvotāji no Kaļķu ielas Jēkabpilī un informēja, ka pērn uzklātais asfalts sācis gar ielas malām paisāt un lūst. Aculiecinieki zināja teikt, ka līdzīga situācija ir arī Dzirnavu ielā, kur pagājušajā vasarā arī noritējuši būvdarbi. Abās šajās ielās asfalta segumu klāja SIA LV ROADS.

Tiekoties ar Jēkabpils domes vadību preses konferencē, Radio1.lv jautāja, vai pašvaldība plāno atkārtoti veikt kvalitātes pārbaudes pērn asfaltētajās ielās, lai pārliecinātos, kā objekti izskatās pēc ziemas un, cik kvalitatīvs bijis būvnieku darbs?

Jēkabpils domes izpilddierektors Guntars Gogulis sacīja, ka sākoties būvniecības sezonai, pašvaldības speciālisti pārbaudīs visas pagājušajā sezonā asfaltētās ielas.

“Ja tur tiks konstatēti defekti, tad noformēs defektu aktus un būvniekiem būs jānovērš šie bojājumi garantijas periodā. Par to pat diskusiju nav,” uzsver Guntars Gogulis.

Viņš piebilda, ka ņemot vērā, ka problēmas ar remontēto ielu seguma kvalitāti tiek konstatētas diezgan bieži, Jēkabpils pilsētas pašvaldība arī turpmāk pievērsīs uzmanību būvnieku darbam un notiks asfalta paraugu ņemšana visās ielās, kur noritēs asfaltēšana.

Radio1.lv sazinājās ar SIA LV Roads valdes priekšsēdētāju Ivaru Joeli, lūdzot komentēt, kāpēc pērn klātais asfalts Kaļķu un Dzirnavu ielu malās sācis plaisāt.

“Pagājušā gadā SIA  LV ROADS vinnēja Jēkabpils  pašvaldības iepirkumā par Ābeļu, Lilliju, Tīruma, Kaļķu, Dzirnavu, Ļaudonas un Medņu ielu atjaunošanas darbiem (kopējais ielu garums 2.5km). Darba uzdevumā bija esošās ielas  profilēšana, vajadzības gadījuma arī paplašināšana un pamatdarbs  asfalta ieklāšana.  Būvdarbus veicām atbilstoši projekta prasībām un būvuzrauga uzraudzībā. Pēc asfalta ieklāšanas visas ielās tika urbti paraugi. Paraugi un asfalta masa tika pārbaudīti laboratorijā un rezultāti bija atbilstoši projekta prasībām.  Šobrīd Kaļķu  un Dzirnavu ielā asfalta segumā dažviet ir novērojamas plaisas. Plaisu rašanās iemesls visdrīzāk ir esošā pamatne, kas salu un atkušņa iespaidā ir mitra un ar  vāju nestspēju,” stāsta Ivars Joelis.

Viņš uzsver, ka līdz maija beigām defektus novērsīs garantijas ietvaros un aicina iedzīvotājus arī turpmāk ziņot  uzņēmumam, ja tiek novēroti defekti.

Ivars Joelis norāda, ka plaisas nav radušās SIA LV ROADS nekvalitātīva darba rezultātā, bet gan atsevišķu vietu pamatnes zemās nestspējas dēļ. Šādu vienkāršotu objektu izmaksas ir pat trīs reizes zemākas, nekā pilna objekta pārbuve, bet ir riski - asfalta plaisāšana un iesēdumu veidošanās.


Aculiecinieka foto, fotografēts marta sākumā

Atstājiet komentāru