2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Vecāki pauž neapmierinātību par nepietiekamu informētību saistībā ar autoapmācību JVĢ, tikmēr noslēgts jauns līgums ar citu autoskolu

Vecāki pauž neapmierinātību par nepietiekamu informētību saistībā ar autoapmācību JVĢ, tikmēr noslēgts jauns līgums ar citu autoskolu

Noslēgts jauns līgums ar autoskolu “Kabata”, kas turpmāk Jēkabpils Valsts ģimnāzijas vecāko klašu skolēniem nodrošinās automācības teorijas apguvi.

Par šo faktu Radio1.lv informēja skolas audzēkņu vecāki, to apstiprināja arī Jēkabpils domes priekšsēdētāja vieniece Kristīne Ozola.


Jau ziņots, ka sākotnēji līgums bija noslēgts ar autoskolu “Impērija”, kurai par krāpšanos ar Eiropas Savienības piešķirto finansējumu uz laiku atņemta licence.


Autoskolu maiņas process daļā vecāku radīja neapmierinātību, jo tā laikā nav bijis pietiekami informācijas par autoapmācības teoriju nodarbībām kā skolēniem, tā arī vecākiem. Jau ziņots, ka automācības teorijas nodarbības notika tikai vienu reizi, pēc tam klajā nāca fakts, ka autoskolai, kas uzvarēja pašvaldības rīkotajā konkursā, atņemta licence. Pēc tam bijusi neziņa, kad notiks un vai notiks nodarbības un bija gadījumi, kad skolēni aizgāja uz nodarbību, bet tā nenotika. Ar redakciju sazinājās gan vairāki vecāki, gan audzēkņi paužot neizpratni, ka netiek informēti par notiekošo.

Piemēram, svētdien, 29.septembrī no rīta ar Radio1.lv saņēma vēstuli no kāda JVĢ audzēkņa mammas, kura bija sašutusi, ka dēls ieradies uz nodarbībām, bet tās nenotikušas.

“Es reāli esmu nikna. Puika vakar (sestdien 28.septembrī) netika un godīgi aizrakstīja autoskolas pasniedzējai, viņam pat valsts valodā neatbild, tas viens. Otrs, čalis ceļas un dodas mācīties. Izrādās, pasniedzēja nemaz nav ieradusies un kursu šodien nav. Kaut kāda meitene dēlam pateikusi, ka kursu nebūs un būs cita autoskola. Jautājums - vai skolas direktoram Vizulim nav jāziņo par izmaiņā?  Reāli cilvēki plāno savu laiku, sasodīts! Visiem ir telefoni, ir numuri, līgumi utt. Vai tiešām paziņot ir tik grūti? Šis tiešām ir ļoti neglīti,” tā savā vēstulē redakcijai rakstīja sašutusī zēna mamma. Viņa arī atsūtīja sarakstes ekrānfoto, kur redzams, ka autoskolas pasniedzēja raksta, ka nodarbības 29.septembrī notiks.


“Kāpēc sestdien tā Impērija raksta: “Zavtra nado bit”, zinot, ka ņe nado?” neizpratnē ir zēna mamma.

Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils valsts ģimnāzijas direktoru Valerjanu Vizuli, informējot, ka vecāki sūdzas par nepietiekamu informāciju un lūdzot komentēt situāciju. Viņš noraidīja visus pārmetumus, sakot, ka skolēni tika informēti, skolas mājaslapā bijusi ievietota informācija un arī e-klasē. Valerjans Vizulis sacīja, ka sestdien, 28.septembrī pats no rīta bijis skolā un uz automācības nodarbībām atnākušas tikai divas meitenes, kuras nebija pamanījušas informāciju skolas mājaslapā. Savukārt par to, ka kāds būtu varējis nākt uz nodarbībām arī svētdien, nezinot, ka tās nenotiek, viņš sacīja, ka tās ir muļķības. Valerjans Vizulis uzsvēra, ka skolā ir laba infomācijas apmaiņa un ja kāds kaut ko nezināja, iespējams, pats nebija pamanījis publicēto skolas mājaslapā vai e-klasē.

Radio1.lv pārliecinājās, ka 24.septembrī JVĢ mājaslapā publicēta sekojoša informācija, no kuras audzēkņiem bija jāsaprot, ka autoapmācības teorijas nodarbības pagaidām nenotiek:

“Jēkabpils pilsētas pašvaldības projekts par bezmaksas autoapmācības teorijas kursa apgūšanu turpina attīstīties. Tas būs pieejams katram 10. – 12. klašu skolēnam, kurš izteiks vēlēšanos. Šobrīd notiek pakalpojuma sniedzēja maiņa. Visi skolēni, kuri pieteikušies pirmajā apmācības grupā, tiks individuāli informēti par turpmākajā nodarbībām.”

Tie, kas sazinājās ar Radio1.lv apgalvoja, ka skolēni netika individuāli informēti par to, ka nodarbības uz laiku atceltas, bijusi neziņa. To pašu, turpinot saraksti ar redakciju, apgalvoja arī minētā zēna māte, kuras dēls aizgāja uz neesošu nodarbību.

“Ha! Reāli nevienam info nebija! Ielika e-klasē tikai pašā vakarā vakar (1.oktobris), ka līgums tiek noslēgts ar “Kabata”. Reāli sviests, ne skola. Mēs ģimenē pieņemam lēmumu iet normālos maksas kursos. Diemžēl. Šī visa epopeja ar pašu maksimāli lētāko, kuri pilnīgi noteikti nespēs nodrošināt arī braukšanu, jo viņiem viena mašīna uz visu baru, mani attur. Jo pāriet uz Autoprofu braukt, piemēram, maksā 40 eur. Es zaudēju 15 eur un tas nav tā vērts,” raksta zēna mamma. No viņas sacītā ir skaidrs, ka dēls visu šo pārpratumu dēļ neizmantos pašvaldības piedāvāto iespēju apgūt automācības teoriju, bet gan apmeklēs ģimenes izvēlēto autoskolu par maksu. 

Zēna mamma atsūtīja divus ekrānšāviņa attēlus no eklases, kuros redzams, ka pirms 28.-29.septembra brīvdienām eklasē nebija ievietots info, ka autoapmācību nodarbību nebūs, un 1.oktobrī ievietoto, kas informē,ka noslēgts līgums ar jaunu autoskolu.





Jau ziņots, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldība 2019./2020. mācību gadā piedāvā Jēkabpils Valsts ģimnāzijas vidusskolēniem bez maksas apgūt B kategorijas auto apmācības teorijas kursu. Tāpat arī tika vēstīts, ka iecere par auto apmācības teorijas kursa apgūšanu sākotnēji tiks realizēta Jēkabpils Valsts ģimnāzijā. Izvērtējot jauniešu aktivitāti un sasniegtos rezultātus kursa apguvē un B kategorijas vadītāja apliecības iegūšanā, dome diskutēs par iespēju realizēt ieceri par  auto apmācības teorijas kursa apgūšanu arī citās Jēkabpils vidusskolās, ņemot vērā pašvaldības budžeta iespējas. Šim nolūkam no pašvaldības budžeta 

Pagājušajā nedēļā, Jēkabpils domes sēdē, pieņemot lēmumu par budžeta grozījumiem,  Jēkabpils Valsts ģimnāzijai novirzīts finansējums 3670 eiro B kategorijas autovadītāju bezmaksas teorētiskās apmācības nodrošināšanai skolēniem.

Komentāri (0-2/2)

  • Skolnieks
    06.10.2019 14:55
    Macijos skola kabata,skolotajs super,bet instruktos galigi garam tik baudu ka$,bij jaiet prom lai kautko iemacitos un daudzi ta darija.
  • Saule
    06.10.2019 14:52
    Kabata jau nav labaka

Atstājiet komentāru