2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Lielās balandas puķu dobē pie pulksteņa Jēkabpilī, Rīgas ielā – izravētas (FOTO)

Vairāki jēkabpilieši ziņoja portālam Radio1.lv, ka puķu dobe, kur pavasarī skasti ziedēja tulpes aizaugusi lielām, leknām balandām un ilgstoši nav izravēta. Viņi interesējās, kā notiek pilsētas puķu dobju apsaimniekošana un , kas to veic.

Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils pilsētas pašvaldības Pilsētvides departamenta direktors Raits Sirmovičs sacīja, ka pilsētas puķlu dobes apsaimnieko SIA “Sedumi”, kas gan veic stādījumus, gan to ravēšanu. Pašvaldībai pret uzņēmuma darbu neesot iebildumu. Kas attiecoties uz balandām puķu dobē Rīgas ielā, jā šāds fakts ticis konstatēts. Uzņēmums operatīvi reaģējis un jau šobrīd puķudobe esot izravēta.

Jautāts vai šajā vietā šovasar tiks veikti citu puķu apstādījumi, Raits Sirmovičs atbildēja noliedzoši, norādot, ka šī dobe veidota kā pavasarta puķu dobe un te ik pavasari plaukšot un krāšni ziedēšot tulpes. Viņš piebilda, ka līdzīgu praksi novērojis arī citās Eiropas pilsētās, kur tiek speciāli veidoptas tulpju un narcišu dobes, kas iedzīvotājus ar košo ziedēšanu iepriecina ik pavasari.

Komentāri (0-6/6)

  • Guest
    02.07.2018 18:37
    Var taču iestādīt kaut vai samtenes vai cinijas, vai citas vasaras puķes, kam nav pārāk dziļas saknes, un kas tulpju sipolus netraucēs. Tagad tā puķu dobe izskatās diezgan nožēlojami. Lai būtu skaisti, vajag tikai izdomu un darbu, jo, cik saprotu, finansējums ir gana liels.
  • Guest
    02.07.2018 18:37
    šodien braucu garām, jau citi laksti sasprausti
  • Guest
    02.07.2018 18:37
    tad jau labāk balandas, vismaz kaut kāds zaļums!
  • Juris
    02.07.2018 18:37
    Vajadzētu Sirmovičam ar Breimani vēl kādas 48 štukas iedalīt. Citādi nekas nebūs.
  • .ie
    02.07.2018 18:37
    Aha, tikai citās valstīs tulpes un narcises zied zaļās pļavās, kuras pēc tam visu vasaru cītīgi pļauj (kopā ar pārziedējušo puķu kātiem), lai skaists mauriņš nevis drūms zemes gabals ar veciem stobriem. Un puķu sīpoli šādā veidā ne tikai saglabājas, bet arī vairojas. Tā lūk!
  • ...
    02.07.2018 18:37
    Tulpes bija skaistas, taču noziedēja pāris nedēļās. Un tagad visu vasaru būs jāskatās uz sadzeltējušajiem , sakaltušajiem stublājiem??? Trūkst vārdu par šādu "racionalizāciju"!
    Iespējams, ka Sirmovičam tas nav zināms, bet puķu kopējiem gan, ka tad, kad tulpes nozied, sīpolus IZROK un tos atkal zemē iestāda tikai oktobrī vai novembra sākumā. Vai tiešām vasaras mēnešos te nevar iestādīt kaut vai leduspuķītes vai balzamīnes? Katru dienu te apgrozās simtiem cilvēku arī no citām pilsētām un ir ko pabrīnīties par vietējo ļaužu nevīžību un nesakoptību. Varbūt vajag pielikt uzrakstu: "Nākamajā pavasarī atkal te dažas nedēļas ziedēs tulpes!"
    Nožēlojami!

Atstājiet komentāru