2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Iedzīvotāji uztraucas vai Radžu ūdenskrātuvē ziedošās zilaļģes nekaitē peldētāju veselībai

Iedzīvotāji uztraucas vai Radžu ūdenskrātuvē ziedošās zilaļģes nekaitē peldētāju veselībai

Pēdējo nedēļu laikā daudzi jēkabpilieši ir sūdzējušies vietējiem masu medijiem, ka Radžu ūdenskrātuvē, arī Zilā karoga peldvietā novērots, ka ūdens mainījis krāsu, kļūstot līdzīgs zaļganzilam pienam un jūtama nepatīkama smaka.

Iedzīvotāji ir uztraukušies vai ūdenī nav kāds piesārņojums vai arī šādu efektu rada zilaļģu ziedēšana, kas kā zināms ir toksisks augs un var nopietni kaitēt cilvēka veselībai.

Preses konferencē sarunā ar vietējo plašsaziņas līdzekļu medijiem SIA “Jēkabpils sporta” centrs direktors Juris Bobrovs sacīja, ka Radžu ūdenskrātuvē z zilaļģu paveids, kas maija beigās jūnija sākumā ir uzziedējis, cilvēku veselībai nav kaitīgs. Šāds atzinums esot saņemts no vides dienesta. Taču viņš nezināja minēt ziedošo zilaļģu nosaukumu, solījās par to informēt vēlāk. Juris Bobrovs arī atzina, ka ziedošie ūdensaugi rada vizuāli nepievilcīgu skatu un varot šķist, ka ūdens piesārņots, bet tā tas neesot. Ūdens Radžu ūdenskrātuvē esot tīrs, to apliecinot visas analīzes, kas veiktas. Viņš arī piebilda, ka šo augu ziedēšana rada nepatīkamu smaku, taču šis process neesot ilgs un drīzi zilaļģu ziedēšana beigšoties. Minētās zilaļģes Radžu ūdenskrātuvē zied divas reizes sezonā – vasaras sākumā un nogalē – augustā.

Publicējam aculiecinieku atsūtīto foto un video.

 

{videobox}bcvrcagkuFw{/videobox}

Atstājiet komentāru