2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Koknesē ugunsdzēsēji 11 stundas dzēsuši plašu ugunsgrēku dzīvojamā mājā un saimniecības ēkās

Koknesē ugunsdzēsēji 11 stundas dzēsuši plašu ugunsgrēku dzīvojamā mājā un saimniecības ēkās

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 8. janvāra plkst. 6.30 līdz 9. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 17 izsaukumus – četrus uz ugunsgrēku dzēšanu, sešus uz glābšanas darbiem un vēl septiņi izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

 Vakar astoņos no rīta Bauskas novada Iecavas pagastā vienstāva dzīvojamā mājā dega starpstāvu pārsegums 5 m2 platībā. 

Plkst. 14.28 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Aizkraukles novada Koknesi, kur bija izcēlies ugunsgrēks vienstāva dzīvojamā mājā, kas izbūvēta kopā ar saimniecības ēku. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamās mājas jumta konstrukcijas un bēniņi 136 m2, saimniecības ēkas jumta konstrukcijas un bēniņi 100 m2 un malkas šķūnis 25 m2 platībā. Dzēšanas darbus apgrūtināja zemā gaisa temperatūra. Tajos piedalījās 12 ugunsdzēsēji glābēji no Aizkraukles, Pļaviņām un Jaunjelgavas un tie noslēdzās pēc gandrīz 11 stundu darba. 

Pēcpusdienā Filozofu ielā Jelgavā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā, bet vakarā Dobeles novada Krimūnu pagastā trīsstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 0,1 m2 platībā. 

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 83 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu, 37 uz glābšanas darbiem, bet 24 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru