2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Policija reidos Jāņos pastiprināti pārbaudīs transportlīdzekļu vadītājus

Policija reidos Jāņos pastiprināti pārbaudīs transportlīdzekļu vadītājus

Jāņu laikā Valsts policija (VP) masveidā veiks transportlīdzekļu vadītāju pārbaudes, lai konstatētu šoferus, kas pie stūres sēdušies alkohola reibumā, norāda VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis.

Valsts policija (VP) no 22. jūnija līdz 26. jūnijam strādās īpašā režīmā, atzīmēja VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis.

"Darbu veiksim nedaudz savādāk nekā ikdienā. Veiksim masveida transportlīdzekļu vadītāju pārbaudes ar mērķi novērst potenciālos draudus, konstatēt vadītājus, kas sēdušies pie stūres dzērumā, un pārtraukt šos pārkāpumus," norādīja Jančevskis. 

Viņš atzīmēja, ka liela daļa cilvēku, kas alkohola reibumā sēžas pie stūres, nedomā ne par soda apmēru, ne par sekām, kas varētu rasties. Tādēļ Jančevskis aicināja pievērst uzmanību autovadītājiem, kuri plāno sēsties pie stūres alkohola reibumā, un jau pirms svinībām vienoties, kurš būs autovadītājs un nepieciešamības gadījumā varēs vadīt auto.

Šogad līdz 14. jūnijam VP fiksējusi 1532 dzērājšoferus, no kuriem lielākā daļa bija lielā alkohola reibumā vai bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, liecina VP statistika.

"Acīmredzot izmaiņas likumdošanā ne uz visiem iedarbojas, mēs jau to sapratām sākumā, bet kopējais skaits tomēr samazinājās. Piecos mēnešos, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir par 342 dzērājšoferiem mazāk aizturēti. Noteikti grozījumi uz daļu ir iedarbojušies.

No 1500 vadītājiem diemžēl ir 1000 vadītāju, kas ir reibumā no 1,5 promilēm un vairāk. Savukārt no šiem 1000 apmēram puse ir tie, kuriem vadītāja apliecība ir atņemta jau iepriekš, nav atjaunota vai vispār nekad nav bijusi iegūta," norādīja Jančevskis.

Atstājiet komentāru