2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

«Lux Express» slēgs maršrutu Rīga-Jēkabpils-Daugavpils

«Lux Express» slēgs maršrutu Rīga-Jēkabpils-Daugavpils

"Lux Express" no 1. maija slēgs maršrutu Rīga–Jēkabpils–Daugavpils. Satiksmi nodrošinās "Daugavpils autobusu parks". Uzņēmumā informēja, ka strauji kāpušas izmaksas, bet pastāvošie tirgus ierobežojumi un neskaidrās attīstības perspektīvas liedz uzņēmumam veidot plašāku Latvijas iekšzemes tālsatiksmes maršrutu tīklu.

"Uzņēmuma mērķis bija izveidot kvalitatīvu autobusu maršrutu tīklu, kas savienotu Latvijas lielākās pilsētas. Vēlējāmies pārliecinoši pierādīt, ka autobusu satiksme var būt izcils veids, kā izbaudīt ceļojumus. Mūsu īstermiņa mērķis bija līdz 2022. gada vidum apkalpot vismaz trīs iekšzemes maršrutus Latvijā. Tomēr uzņēmumam šāda iespēja netika dota, un nākotnes perspektīvas šādu tiesību iegūšanai ir kļuvušas vēl neskaidrākas. Strādājot trīs maršrutos, uzņēmumam būtu iespēja kāpināt loģistikas efektivitāti un tādējādi mazināt straujā izmaksu kāpuma sekas. Diemžēl, darbojoties tikai vienā maršrutā, tas nav iespējams. Šajos nenoteiktības apstākļos nolēmām slēgt maršrutu, kas nes zaudējumus, un koncentrēties uz regulārajiem starptautiskajiem pārvadājumiem. Izsaku pateicību visiem pasažieriem, kuri izmantoja mūsu pakalpojumus pēdējo astoņu mēnešu laikā," paziņojumā medijiem izteicās uzņēmuma starptautiskā biznesa vadītājs Ingmārs Ross.

"Lux Express" pagājušā gada oktobrī uzsāka iekšzemes komercreisus Latvijas tirgū maršrutā Rīga–Jēkabpils–Daugavpils. Uzņēmums izteica interesi 2022. gadā uzsākt darbību arī maršrutā Rīga–Liepāja un Rīga–Ventspils. Uzņēmumā norādīja, ka, mazinoties Covid-19 pandēmijai, maršrutā Rīga–Jēkabpils–Daugavpils pakāpeniski palielinājās arī pasažieru skaits, tomēr tas nepieauga tik strauji, lai kompensēto degvielas cenu kāpuma radītos zaudējumus. Degvielas cenu kāpumu būtu iespējams kompensēt, attīstot jaunus iekšzemes maršrutus, kas palielinātu arī pārvadāto pasažieru skaitu. Diemžēl Latvijā pastāvošo tirgus ierobežojumu dēļ tas vēl joprojām nav iespējams, norādīja uzņēmumā.

Autotransporta direkcijā norādīja – lai iedzīvotāji arī turpmāk varētu ērti nokļūt no Rīgas līdz Daugavpilij un otrādi, plānots, ka no 2. maija SIA "Daugavpils autobusu parks" šajā maršrutā atklās divus jaunus reisus un atsevišķos esošajos reisos mainīs to izpildes dienas. Tāpat pasažieru pārvadājumus savienojumā starp Rīgu un Daugavpili nodrošina "Pasažieru vilciens".

Plānots, ka no 2. maija "Daugavpils autobusu parks" komerciālajā maršrutā Rīga–Daugavpils nodrošinās šādus reisus:

reiss Daugavpils autoostā katru dienu tiks uzsākts plkst.3.05, 12.30 un 15.00, bet Rīgas starptautiskajā autoostā – plkst.11.50, 19.10 un 20.20;
reiss Daugavpils autoostā pirmdienās, otrdienās, trešdienās, ceturtdienās un sestdienās tiks uzsākts plkst.9.50, bet Rīgas starptautiskajā autoostā – plkst.15.30.
Vilciens no Daugavpils katru dienu izbrauc plkst.6.21, 7.39, 13.06 un 17.37, bet no Rīgas – plkst.7.31, 13.01, 16.31 un 18.01.

Reisi, ko izpildīja "Lux Express Estonia" un kas tiks atcelti:

29. aprīlī būs pēdējā tā reisa izpildes diena, kas Daugavpils autoostā piektdienās un svētdienās tiek uzsākts plkst.17.25;
30. aprīlī būs pēdējā tā reisa izpildes diena, kas Rīgas starptautiskajā autoostā pirmdienās un sestdienās tiek uzsākts plkst.7.15, kā arī reisa, kas Rīgas starptautiskajā autoostā katru dienu tiek uzsākts plkst.12.30 un 17.30;
1. maijā pēdējā tā reisa izpildes diena, kas Daugavpils autoostā katru dienu tiek uzsākts plkst.7.00 un 12.25.

Atstājiet komentāru