2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits viesojās Pļaviņu vidusskolā

1. aprīlī, satiksmes ministrs Tālis Linkaits tikās ar Pļaviņu vidusskolas 9.-12. klašu skolēniem, lai jauniešus iepazīstinātu ar transporta nozares aktualitātēm un mudinātu izvērtēt iespēju veidot savu karjeru transporta nozarē, portālu Radio1.lv informēja ministra padomniece komunikācijas jautājumos Baiba Ābelniece.

“Mācieties matemātiku un fiziku, jo eksaktās zinātnes ir svarīgas karjeras veidošanai, arī transporta jomā, kur ir plašas iespējas,” jauniešiem teica satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Transporta nozares uzņēmumi gaida savās rindās jaunus, kvalificētus un aizrautīgus jomas speciālistus, jo nozarē darāmā ir daudz. Ministrs izstāstīja par valsts autoceļu saimniecības sakārtošanas ilgtermiņa stratēģiju, kas ietver ātrgaitas ceļu izbūvi, par reģionālo ceļu atjaunošanas plāniem nākamajiem astoņiem gadiem. Jaunieši uzzināja par plānoto īpaša, divlīmeņu tilta izbūvi pie Salaspils, kas vienlaikus būs gan Rīgas apvedceļu savienojošs autoceļš, gan ātrgaitas dzelzceļš. Tilta projektēšana notiek Rail Baltica projekta ietvaros. Ministrs uzsvēra, ka dzelzceļš tiek attīstīts kā Latvijā, tā visā Eiropā.

“Mūsu – Satiksmes ministrijas - vēlme ir, lai cilvēki pēc iespējas vairāk izmantotu vilcienu saviem ikdienas braucieniem. Pļaviņas ar Rīgu savieno regulāra dzelzceļa satiksme, kas ir pirmais priekšnoteikums izvēlei par labu vilcienam. Tāpat iedzīvotāji kā nozīmīgu dzelzceļa priekšrocību novērtē ātrumu, pie tā arī strādājam. Ir ieviesti ekspreša reisi, kas pietur mazāk pieturās. Kā arī “Latvijas dzelzceļš veic tehnoloģiskus uzlabojumus, lai palielinātu kustības ātrumu,” teica ministrs.

Šogad Latvijā ieradīsies jaunie elektrovilcieni, izsludināsim iepirkumu bateriju vilcieniem, ko varēs izmantot uz neelektrificētām līnijām. Tāpat Rail Baltica projekta nozīme šajos ģeopolitiskajos apstākļos ir vēl lielāka, nekā jebkad iepriekš. Jaunais ātrvilcienu dzelzceļš savienos Baltijas valstis ar Rietumeiropu, kas ir būtiski gan pasažieru, gan kravu pārvadājumiem. Nākotnē Rail Baltica dzelzceļa līnijas infrastruktūras uzņēmumā būs nepieciešami vismaz 400 darbinieku.

Ministrs aicināja jauniešus iepazīties ar transporta nozares studiju programmām Rīgas Valsts tehnikumā, Daugavpils tehnikumā, RTU, Transporta un sakaru institūtā.

Atstājiet komentāru