2024.gada 16. maijs

Edijs, Edvīns

“Lidl” depozīta sistēmas ieviešanā investējis  ap 3,5 miljoniem eiro

“Lidl” depozīta sistēmas ieviešanā investējis ap 3,5 miljoniem eiro

Mazumtirdzniecības uzņēmums “Lidl Latvija” aktīvi veic pēdējos darbus depozīta taromātu uzstādīšanai un visu savu veikalu telpu piemērošanā, lai nākamā gada 1. februārī veiksmīgi uzsāktu dzērienu iepakojumu pieņemšanu no iedzīvotājiem. Kopējās “Lidl Latvija” investīcijas dzērienu iepakojumu pieņemšanas, apstrādes un tālākās pārstrādes sistēmas ieviešanā sasniedz jau 3,5 miljonus eiro, informē uzņēmuma pārstāve Zane Neļķe. 

Klientu ērtībai, automātiskie depozīta pieņemšanas taromāti atradīsies visos “Lidl” veikalos vai īpašās piebūvēs ar atsevišķu ieeju. Taromāti pieņems visus atbilstoši marķētos dzērienu iepakojumus. “Lidl Latvija” jau parakstījis sadarbības līgumu ar Depozīta Iepakojuma Operatoru par “Lidl” veikalos nodoto dzērienu iepakojumu tālāku pārstrādi.

“Lidl” pašlaik ir pirmais un vienīgais mazumtirgotājs Latvijā, kas pats iegādājies, uzstāda un apkalpos “Tomra” taromātus. “Lidl” starptautiski izmanto šādu darbības modeli, kas nodrošina pilnīgu kontroli pār depozīta sistēmas veiksmīgu darbību “Lidl” veikalos un slēgta aprites modeļa ieviešanu taras iepakojumu apritē. 

“Ilgtspēja ir mūsu darbības pamatā. Depozīta sistēmas ieviešana “Lidl” veikalos ir daļa no mūsu “REset Plastic” stratēģijas. Esmu pārliecināta, ka 2022. gada 1. februāris iezīmēs pozitīvu pavērsiena punktu mūsu visu ikdienas paradumos,” saka Dana Hasana, “Lidl Latvija” Korporatīvās komunikācijas departamenta vadītāja. 

“Mūsu kaimiņvalstī Lietuvā pārstrādei nodoto PET pudeļu apjoms pieauga no 34% uz 92% divu gadu laikā pēc depozīta sistēmas ieviešanas. Tas ir neaprēķināms pozitīvais ieguvums apkārtējai videi un mūsu visu ikdienas dzīves kvalitātei. Savukārt Latvijā pašlaik vēl notiek pēdējie darbi veikalos, lai iedzīvotājiem “Lidl” būtu pirmā izvēle ne tikai ikdienas iepirkumos, bet arī dzērienu iepakojumu nodošanā,” norāda uzņēmuma pārstāve.

“Lidl” veikalos taromāti būs vienkārši izmantojami, nododot atbilstoši marķētās PET pudeles, alumīnija bundžas un stikla pudeles. Taromāti to visu automātiski sašķiros un sagatavos tālākai pārstrādei. Tā kā taromāti var pieņemt līdz 60 iepakojuma vienībām minūtē, taras nodošana klientiem būs ērts un patīkams process. Klienti depozīta atmaksu varēs saņemt vai nu izdrukāta čeka veidā, kas derīgs tālākai izmantošanai “Lidl” veikalos, vai arī, uzrādot čeku kasē, saņems skaidru naudu.

Atstājiet komentāru