2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Konceptuāli vienojas atļaut Ziemassvētku tirdziņu norisi

Konceptuāli vienojas atļaut Ziemassvētku tirdziņu norisi

Operatīvajā vadības grupā, kur trešdien, 25. novembrī, sprieda par to, vai Ziemassvētku tirdziņiem būt, radušās domstarpības, taču iespēja pieļaut to norisi konceptuāli atbalstīta. Plašākās diskusijas ir par to, vai tirdziņiem būtu jānotiek "zaļajā" vai "sarkanajā" režīmā, vēsta lsm.lv.

Diskusijas beidzās īsi pirms pulksten 17. Ekonomikas ministrijai izdevies vienoties ar Veselības ministriju - gadatirgi būs.

Ekonomikas ministra biroja vadītājs Artūrs Butāns Latvijas Televīzijai teica: "Šobrīd panāktā vienošanās ir tāda, ka gadatirgi būs. Bet gadatirgi būs zaļajā režīmā. Ievērojot trīs metru distanci starp tirgotājiem. Visām preču grupām."

 Varēs tirgot arī ēdienus un dzērienus. Tirdziņu laukumi būs norobežoti, bet bez industriāla žoga. 
"Pamatīgi žogi jābūvē nebūs, bet skaidrs ka tirgotājiem būs jānodrošina lai tiktu kontrolēta šī te plūsma," viņš skaidroja.

Ekonomikas ministrija neregulēs tirgotāju skaitu. To lems katra pašvaldība. Taču starp katru tirgotāju jābūt vismaz trīs metru distancei.

Tirdzniecība sarkanajā režīmā, bez Covid-19 sertifikātiem, pagaidām varēs notikt pašvaldību noteiktās tirdzniecības vietās - skvēros, parkos, ielu malās un tā tālāk, tur tirdzniecība var notikt neregulēti un sarkanajā režīmā, skaidroja ministrijā.

Ekonomijas ministrija vēl turpinās sarunas un meklēs risinājumus, lai atsevišķi, mazi gadatirgi varētu notikt arī "sarkanajā" režīmā.

"Ar Veselības ministriju turpināsim sarunu par izņēmumiem šādiem maziem gadatirgiem kādi ir mazpilsētās un reģionos," teica Butāns.

Diskusijas starp Ekonomikas un Veselības ministriju vēl turpinās.

Atstājiet komentāru