2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Kādi sodi paredzēti tiem, kuri neievēros stingro mājsēdi?

Kādi sodi paredzēti tiem, kuri neievēros stingro mājsēdi?

Par īpaši stingro Covid-19 ierobežojumu neievērošanu iedzīvotājiem varēs piemērot līdz 2000 eiro lielu sodu, bet juridiskajām personām līdz 5000 eiro sodu.

Pandēmijas laikā jau līdz šim normatīvie akti paredzējuši, ka par Covid-19 ierobežojumu neievērošanu fiziskai personai var piemērot administratīvo sodu no 10 līdz 2000 eiro, bet juridiskajai personai – no 140 līdz 5000 eiro. Šāds regulējums būs spēkā arī no ceturtdienas, 21.oktobra, līdz 15.novembrim īpaši laikā.

Valsts policijā (VP) aģentūrai LETA norādīja, ka VP kā vadošā ierobežojumu kontrolējošā iestāde kopā ar sadarbības partneriem arī turpmāk ir pilnībā gatava nodrošināt Covid-19 infekcijas ierobežojumu kontroli. Kā ziņots, ka jau līdz šim Covid-19 kontroles pasākumos ir iesaistīta Veselības inspekcija, pašvaldības administratīvā inspekcija, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, Pārtikas un veterinārais dienests, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Valsts darba inspekcija, Valsts ieņēmumu dienests un Valsts robežsardze.

Policijai ir sagatavots plāns un resursi tiek plānoti tā, lai nodrošinātu valdības pieņemto ierobežojumu pietiekamu un atbilstošu uzraudzību.

VP turpinās strādāt pastiprinātā režīmā un arī virsstundu darbā, kontroles pasākumos iesaistot visas policijas amatpersonas, tajā skaitā kriminālpolicijas darbiniekus un VP koledžas kadetus.

Vienlaikus VP resursi un turpmākais darbs tiek plānots tā, lai turpinātu nodrošināt arī savu pamatpienākumu izpildi, ikdienā apkarojot noziedzību, tostarp novērstu un atklātu vakcinācijas sertifikātu viltošanu, kā arī rūpējoties par sabiedrisko kārtību un uzraugot ceļu satiksmi.

Policija arī atgādina, ka arī iedzīvotāji šobrīd ir policijas sabiedrotais un aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem ierobežojumu ievērošanā un saprotošiem.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Komentāri (0-1/1)

  • Andrejs
    28.10.2021 22:02
    Pohuj

Atstājiet komentāru