2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Latvijā noteiks komandantstundu un pagarinās ārkārtas situāciju

Latvijā noteiks komandantstundu un pagarinās ārkārtas situāciju

Valdība otrdien konceptuāli ir vienojusies, ka Jaungada svētku un pareizticīgo Ziemassvētku laikā varētu ierobežot iedzīvotāju pārvietošanās iespējas un noteikt komandantstundu. Gala lēmums tiks ieņemts trešdien, 30.decembrī.

Ministru kabinets konceptuāli vienojās līdz 7.februārim pagarināt ārkārtējo situāciju, iekļaujot papildu nosacījumu par komandantstundu, ko valdība sauc par "brīvdienu mājsēdi".

Visiem Latvijas iedzīvotājiem laikā no 30.decembra līdz 4.janvārim, kā arī 8. un 9.janvārī no plkst.22 līdz 5 būs jāuzturas savā dzīvesvietā, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) otrdien preses konferencē informēja, ka "brīvdienu mājsēde" tiks ieviesta ar mērķi, lai vēl vairāk samazinātu cilvēku iespējas kontaktēties.

Valsts kancelejā uzsvēra, ka patlaban nav plānots ierobežot pārvietošanās iespējas pa dienu. Līdz ar to tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietas drīkstēs strādāt no plkst.6 līdz 21, lai darbinieki varētu nokļūt no mājām uz darbu un atpakaļ, nepārkāpjot noteikumus. Darba laika ierobežojums attiektos arī uz sabiedriskās ēdināšanas vietām, joprojām ēdienu un dzērienus izsniedzot tikai līdzņemšanai.

Ministru kabinets un eksperti turpina darbu, lai vienotos par skaidrām regulējuma detaļām. Nākamā Ministru kabineta un Krīzes vadības padomes kopsēde plānota trešdien, 30.decembrī.

Pēdējo reizi miera apstākļos Latvijā komandantstunda bijusi ieviesta 1934.gada maijā pēc Kārļa Ulmaņa veiktā apvērsuma, vēsta LTV.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 11.janvārim ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

Foto: jekabpils.lv

Komentāri (0-1/1)

  • Skolnieciņš no svētavota
    30.12.2020 13:05
    Ar ašiem soļiem tuvojas 2021. gads. 2021. gads ir baltā, metāliskā Vērša gads. Baltais, metāliskais Vērsis ir spēka, izturības, strādīguma un pacietības simbols. Vērsis ir ļoti labestīgs un pretimnākošs katram no mums, kas viņam tic. Ticot Vērša spēkam, zvaigznes 2021. gadā kļūs mums īpaši labvēlīgas. Lai nākamais gads nestu mums tikai vēlamās un pozitīvās pārmaiņas, uz svētku galda skaistā šķīvītī iedegsim baltu sveci par godu nākamā gada saimniekam – Vērsim. Taču būsim piesardzīgi ar atklātu uguni, dedzinot svecītes. Ievērosim visus ugunsdrošības noteikumus, neatstāsim degošas svecītes bez uzraudzības! Lūgsim balto, metālisko Vērsi, lai nākamais gads mums būtu veiksmīgāks par iepriekšējo. Atstāsim visas savas ķibeles, nelaimes un raizes pagātnē. Neturēsim savā sirdī naidu un aizvainojumu. Atbrīvosimies no negatīvajām enerģijām. Sāksim nākamo gadu ar jaunām enerģijām. Ļausimies Vērša gada svētībai. Ielaidīsi savā dzīvē prieku, saticību, apņēmību un veiksmi! Lai zvaigznes mūs svētī! Lai Vērša gads top svētīgs katram no mums!
    Panākumiem bagātu gadu vēlot, Skolnieciņš no svētavota [Latvju Dievu dēls]
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #Jaunaisgads #VēršaGads #2021 #astroloģija #PozitīvāDomāšana #veiksme #panākumi #prieks #Skolnieciņš #svētavots #pagāni

Atstājiet komentāru