2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Pēdējās diennakts laikā atklāti deviņi jauni Covid-19 slimnieki

Pēdējās diennakts laikā atklāti deviņi jauni Covid-19 slimnieki

Pēdējās diennakts laikā Covid-19 testi veikti 3075 iedzīvotājiem un atklāti deviņi jauni saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

Līdz šim Latvijā kopā veikti 57 886 izmeklējumi, ar Covid-19 saslimušas 858 personas un 348 izveseļojušās, bet 15 mirušas.

Pēdējās diennakts laikā stacionēti trīs Covid-19 pacienti, bet stacionāros kopumā ārstējas 42 slimnieki, no tiem 39 pacienti ar vidēji smagu un trīs - ar smagu slimības gaitu. Kopā no stacionāra līdz šim izrakstīti 88 pacienti.

Kā vēstīts, trešdien Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēdē veselības ministre Ilze Viņķele (AP) sacīja, ka Latvijas eksperti un Pasaules veselības organizācijas speciālisti prognozē, ka otrais Covid-19 vilnis ir sagaidāms šī gada rudenī, vienlaikus ar gripas sezonu.

"Vasara mums ir iedota sagatavošanās laikam, lai rudenī mēs būtu pielāgoti sadzīvošanai ar Covid-19 uz ilgāku laiku," sacīja Viņķele.

Pēc ministres vārdiem, speciālistiem bažas raisa fakts, ka rudenī sākas arī gripas sezona, kas nozīmētu, ka būs jāierobežo divu infekciozu slimību izplatība.

Arī Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis norādījis - ja vasarā varētu būt vērojama situācijas uzlabošanās, tad nākamā ziema pēc lielas daļas zinātnieku paustā varētu būt vēl grūtāka, tāpēc nepieciešami nevis īstermiņa, bet ilgtermiņa risinājumi Covid-19 ierobežošanai.

Atstājiet komentāru