2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Latvijā ar Covid-19 kopumā saslimuši 657 cilvēki, miruši - pieci, izveseļojušies - 16

Latvijā ar Covid-19 kopumā saslimuši 657 cilvēki, miruši - pieci, izveseļojušies - 16

Latvijā aizvadītās diennakts laikā konstatēti divi jauni koronavīrusa infekcijas Covid-19 gadījumi. Tādējādi Latvijā ar Covid-19 saslimušo skaits sasniedzis 657, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija.

Iepriekšējā diennaktī veikti 242 izmeklējumi personām ar aizdomām par Covid-19. Latvijā kopā veikti 29 018 izmeklējumi.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka 46 pacienti ir stacionēti. No tiem 43 ir ar vidēju slimības gaitu, bet 3 - ar smagu.

Skaidrojot kritumu jaunatklāto gadījumu skaitā, SPKC pārstāve Ilze Arāja pirmdien norādīja, ka pēdējā diennaktī ir samazinājies testēto apjoms, turklāt jāņem vērā Lieldienu brīvdienas un izmaiņas ģimenes ārstu darba laikos.

Kopumā Latvijā līdz šim miruši pieci pacienti, kas bija inficējušies ar Covid-19 infekciju, par vēl diviem cilvēkiem, kuri miruši ārpus stacionāra, SPKC gaida pataloganatoma slēdzienu, lai noteiktu nāves cēloni. Savukārt izveseļojušies ir 16 pacienti.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets lēma pagarināt Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.

Veselības ministrija atgādina, ka ārkārtējās situācijas laikā ciemošanās nav atļauta, un tas attiecas arī uz svētku laiku.

Kā skaidro ministrijas pārstāvji, patlaban ir aizliegti jebkādi privāti pasākumi, ja tajos piedalās tie, kas nedzīvo kopā. Tas nozīmē, ka svinības vai ciemošanās pie radiem, draugiem, vecvecākiem, pasēdēšana dārzā ar kaimiņiem, svešu bērnu pieskatīšana vai jebkādi citi privāti satikšanās pasākumi, kuros iesaistīti cilvēki, kas nedzīvo kopā, ir aizliegti.

Atstājiet komentāru