2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Slimnīcā Rīgā nomiris vēl viens ar Covid-19 inficējies cilvēks

Slimnīcā Rīgā nomiris vēl viens ar Covid-19 inficējies cilvēks

Rīgas Austrumu Klīniskās universitātes slimnīcā nomiris pacients, kurš bija inficējies ar Covid-19, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Pacientam, kurš bija vecuma grupā no 50 līdz 60 gadiem, tika novērota smaga slimības gaita, viņš tika stacionēts pirms divām nedēļām. 
Kopumā Latvijā līdz šim miruši trīs pacienti, kas bija inficējušies ar Covid-19 infekciju, par vēl diviem pacientiem, kuri miruši ārpus stacionāra, SPKC gaida pataloganatoma slēdzienu, lai noteiktu nāves cēloni.
Pēdējā diennaktī konstatēti 18 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, līdz ar to slimība līdz šim valstī reģistrēta 630 cilvēkiem, liecina SPKC apkopotie dati.
Aizvadītajā diennaktī veikti 1140 testi, kamēr kopš vīrusa parādīšanās kopumā veiktas jau 27 796 analīzes.

Patlaban 36 pacienti ir stacionēti, tajā skaitā 34 ar vidēju slimības gaitu, bet divi - ar smagu slimības gaitu.

Kā vēstīts, ministru kabinets otrdien lēma pagarināt Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.

Veselības ministrija atgādina, ka ārkārtējās situācijas laikā ciemošanās nav atļauta, un tas attiecas arī uz svētku laiku.

Veselības ministrija uzsver, ka patlaban drošākais veids, kā pasargāt savus tuviniekus, īpaši seniorus, ir ciemiņu neuzņemšana un nedošanās ciemos. Pat, ja tas nozīmē atcelt vismīļākās vecmāmiņas satikšanu, ministrija aicina sargāt sev tuvo cilvēku veselību un šādas tikšanās atcelt.

Kā skaidro ministrijas pārstāvji, patlaban ir aizliegti jebkādi privāti pasākumi, ja tajos piedalās tie, kas nedzīvo kopā. Tas nozīmē, ka svinības vai ciemošanās pie radiem, draugiem, vecvecākiem, pasēdēšana dārzā ar kaimiņiem, svešu bērnu pieskatīšana vai jebkādi citi privāti satikšanās pasākumi, tostarp Lieldienu svinēšana, kuros iesaistīti cilvēki, kas nedzīvo kopā, ir aizliegti.

Atstājiet komentāru