2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Miris vēl viens Covid-19 slimnieks

Miris vēl viens Covid-19 slimnieks

Latvijā miris vēl viens ar jauno koronavīrusu inficējies Covid-19 pacients, informēja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

SPKC paziņojumā medijiem norādā, ka centrs saņēmis Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas ziņojumu, ka slimnīcā miris 75 gadus vecs Covid-19 pacients.

Iepriekš veiktās epidemioloģiskās izmeklēšanas rezultāti liecina, ka saslimušais inficējies no ģimenes locekļa, kuram bija apstiprināta Covid-19 diagnoze.

Šis ir viens no Covid-19 gadījumiem, kas epidemioloģiski saistīts ar infekcijas uzliesmojumu Jelgavā, kur saslimuši gan apbedīšanas biroja klienti, gan darbinieki.

Mirušajam pacientam bija vairākas hroniskas saslimšanas, un, veselības stāvoklim pasliktinoties, viņš tika ievietots stacionārā, kur pēc nedēļas mira, norādīja SPKC.
Šobrīd Latvijā ir reģistrēti divi nāves gadījumi personām, kuras saslimušas ar Covid-19 un kurām infekcija noritēja smagā klīniskā formā, un vecuma un nopietnu blakusslimību dēļ iestājās nāve. Savukārt par vienu gadījumu tiek gaidīts pataloganatoma slēdziens par nāves cēloni, jo nebija izteiktu saslimšanas pazīmju.

"Pēdējā nedēļā epidemioloģiskās uzraudzības dati liecina, ka reģistrēto Covid-19 gadījumu skaits ir samazinājies, kas varētu liecināt par epidemioloģiskās situācijas stabilizāciju kā 12. marta valstī noteikto ierobežojošo pasākumu rezultātu. Tas parāda arī labu sabiedrības līdzdalību. Tomēr jāatceras, ka šobrīd SPKC strādā ar 2 500 kontaktpersonām, kam bijis tuvs kontakts ar cilvēkiem, kuriem apstiprināts Covid-19 .

Tāpēc šobrīd nevaram uzskatīt, ka šī brīža rādītāji liecinātu par epidēmijas noslēgumu, joprojām jāievēro noteiktie piesardzības pasākumi," piebilda SPKC epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Aizvadītās diennakts laikā Latvijā konstatēti seši jauni koronavīrusa infekcijas Covid-19 gadījumi. Tādējādi Latvijā ar Covid-19 saslimušo skaits sasniedzis 548, informēja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Iepriekšējā diennaktī veikti 1122 izmeklējumi, bet kopumā Latvijā veikti 22 575 izmeklējumi personām ar aizdomām par Covid-19. 41 pacients stacionēts, tai skaitā 38 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu.

Atstājiet komentāru