2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jau sestdien noskaidros „Muzikālās Bankas” gada vērtīgāko dziesmu

Sestdien, 1. februārī, plkst. 19:00 Daugavpils Olimpiskajā centrā, svinot Latvijas Radio 2 „Muzikālās Bankas” 20. jubileju, vērienīgā finālšovā tiks noskaidrota 2019. gada vērtīgākā dziesma. Par šo titulu cīnīsies 15 popa un roka dziesmas, kuras Latvijas Radio 2 aptaujā guvušas vislielāko klausītāju un žūrijas atzinību. Izšķiroša nozīme būs finālšova tiešraides balsojumam - skatītāji un klausītāji varēs ietekmēt pusi no kopvērtējuma rezultātiem, zvanot uz balsošanas numuriem. Ceremonijas tiešraidei varēs sekot līdzi Latvijas Radio 2 ēterā un Latvijas Televīzijas 1. kanālā.

„Sākoties šai aptaujai, neviens no mums neparedzēja tai tik milzīgu popularitāti un dzīvotspēju. Divdesmit gados „Muzikālā Banka” ir kļuvusi par vērienīgāko un gaidītāko mūzikas aptauju gan no klausītāju, gan mūziķu puses. Ir izaugusi jauna mūziķu paaudze, un, ja tā padomā, atskats uz katra gada vērtīgajām kompozīcijām patiesībā atspoguļo to, kuras ir klausītāju mīlētākās latviešu dziesmas 21. gadsimtā,” stāsta noslēguma šova izpildproducents Aigars Dinsbergs. 

Līdztekus jubilejas gaisotnei, “Muzikālā Banka 2019” finālšova režisore Zane Gargažina sola koncerta skatītājiem emocionālu un kurioziem bagātu ekskursiju pa „Muzikālās Bankas” vēstures gaiteņiem. Iespaidīgās jubilejas gada skatuves scenogrāfs Kristaps Skulte ir ietērpis skatuvi 200 kvadrātmetru plašos LED ekrānos, kas sniedz iespēju videomāksliniekam Artim Dzērvem piešķirt īpašu noskaņu katrai no 15 fināldziesmām un priekšnesumiem. Par svētku atmosfēru rūpēsies apbalvošanas ceremonijas vadītājs Rihards Lepers, savukārt aizskatuvē skatītājus ievedīs Latvijas Radio 2 ētera personības Baiba Palkavniece, Līna Rudzone un Kaspars Mauriņš.

Izšķiroša nozīme finālšova tiešraides balsojumam

“Muzikālās Bankas 2019” finālšova tiešraide Latvijas Radio 2 un Latvijas Televīzijas 1. kanālā sāksies 1. februārī plkst. 19:00. Visas 15 fināldziesmas skanēs šova pirmajā daļā, pēc kuras sāksies izšķirošais tiešraides balsojums - skatītājiem un klausītājiem būs iespēja ietekmēt to, kura dziesma iegūs gada vērtīgākas dziesmas titulu. Tiešraides balsojums noteikts 50% no kopvērtējuma. 

Otrus 50% ir noteikuši balsotāji, kas aktīvi iesaistījās balsošanā līdz 23. janvārim, kā arī neatkarīgā mūzikas ekspertu padome, kurā piedalās komponists Jānis Lūsēns, dziedātāja un vokālā pedagoģe Ieva Kerēvica, ģitārists, komponists un Latvijas Mūzikas akadēmijas pasniedzējs Kaspars Zemītis, kordiriģents Ints Teterovskis, operdziedātāja Kristīne Zadovska, mūzikas grupas Auļi un studijas Lauska vadītājs Kaspars Bārbals, dīdžejs, elektronikas un vinila plašu skrečošanas mākslas meistars DJ Monsta, biedrības „Latvijas Mūzikas eksports” izpilddirektore Agnese Cimuška Rekke, Igaunijas Raadio 2 galvenā redaktore, TV personība un mūzikas pētniece Maarja Merivoo – Parro un Lietuvas Radio LRT mūzikas žurnālists Ramūnas Zulnys.

Koncerta otrajā daļā uz “Muzikālās Bankas” 20 gadu jubilejas skatuves kāps īpaši viesi – grupas Pērkons, Autobuss Debesīs, Bermudu Divstūris, ka arī mākslinieki Ralfs Eilands, VIŅA, duets ZeMe (DJ Monsta un Laima Jansone) un citi mūziķi. Īpašu pārsteigumu ar saviem domubiedriem Muzikālās Bankas jubilejas gadā gatavo grupa Very Cool People. 

Par vērienīgu šova atklāšanu rūpēsies kamerorķestris Daugavpils Sinfonieta, pūšamo instrumentu orķestris Daugava, jauktais koris Daugava un iespaidīgā Latgales folk metāla grupa Varang Nord. 
    
Jau ziņots, ka apkopojot klausītāju balsis un ekspertu vērtējumu, “Muzikālās Bankas 2019” finālšovā uz skatuves skanēs: 

- Bungādiņas – Aija Andrejeva

- Cilvēks – Ivo Fomins

- Dzīvot citādāk – Aminata un Tautumeitas

- Es gāju par tālu – Katō

- Es nāktu mājās – Dons  

- Es varu būt tā – Patrisha

- Kamēr – Triānas parks un Intars Busulis

- Kamēr vien mēs esam – Markus Riva x Dināra Rudāne

- Maiga vara - Aminata

- Piededzini mann – Singapūras Satīns (piedalās Horens Stalbe)

- Sāc ar sevi – Musiqq 

- Tās vēl nav beigas – Dzelzs Vilks

- Te saule aust – Instrumenti un Prāta Vētra

- Tik skaļi – Neon Saturdays (piedalās Lauris Reiks)

- Uzmācīga melodija (Mani) – Astro’n’out.


“Muzikālās Bankas” tiešraide LR 2, LTV 1 un sociālajos tīklos
Finālšova dienā, 1. februārī no  plkst. 12:00 Latvijas Radio 2 tiešraidē no Daugavpils Olimpiskā centra ēterā būs raidījums „Muzikālā Banka”, kurā Baiba Palkavniece sarunāsies ar fināldziesmu izpildītajiem un autoriem. 

Koncerta norisei tiešraidē no plkst. 19:00 varēs sekot līdz gan Latvijas Radio 2 ēterā, gan Latvijas Televīzijas 1. kanālā. Latvijas Radio 2 saviem klausītājiem piedāvā sajust arī īpašo aizskatuves atmosfēru finālšova starpbrīža laikā.

Koncerta tiešraide būs skatāma arī „Muzikālās Bankas” Facebook kontā, savukārt mēģinājumu procesam un aizkulisēm visas dienas garuma var sekot līdzi arī „Muzikālās Bankas” Instagram kontā (@muzikalabanka) kā arī aktīvi iesaistīties pasākuma komentēšanā, izmantojot tēmturi #MuzikālāBanka mikrobogošanas vietnē Twitter. 

Par projektu

Muzikālā Banka” ir Latvijas Radio 2 radio šovs, kurā jau 20 gadus ar klausītāju balsojumu tiek noteiktas vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Latvijas Radio 2 ēterā “Muzikālā Banka” skan trīs reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās plkst. 14:05 un sestdienās no plkst. 12:10. Ar klausītāju balsojumu tīmekļa vietnē www.muzikalabanka.lv tiek noskaidrotas nedēļas, mēneša un gada vērtīgākās popa un roka dziesmas.

 “Muzikālās Bankas” aptauja ik gadu noslēdzas ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās to dziesmu izpildītāji, kuru darbi no radio klausītāju puses tiek novērtēti visaugstāk.  20 gadu laikā finālšovā visvairāk lauru plūkusi grupa Prāta Vētra, četras reizes saņemot augstāko novērtējumu par dziesmām “Spogulīt, spogulīt”, “Ziemu apēst”, “Debesis iekrita Tevī” (kopā ar Musiqq) un “Ogles”. Otrs titulētākais un mīlētākais bijis Dons ar kompozīcijām “Signāls”, “Pēdējā vēstule” un “Pāriet bailes”.

Pateicoties Daugavpils pilsētas finansiālam atbalstam, “Muzikālās Bankas” noslēguma ceremonija jau otro gadu notiks Daugavpils Olimpiskajā centrā. 

Indra Zomerovska,
Latvijas Radio Komunikācijas daļas 
vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru