2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

 Orlovs: Deputāti nav pelnījuši lielāku algu!

Orlovs: Deputāti nav pelnījuši lielāku algu!

Pagājušajā nedēļā varējām vērot, kā Saeimas koalīcijas partijas metās aizstāvēt deputātu piemaksas. Tikmēr opozīcija neatbalsta deputātu piemaksas.

Sarunā ar Radio1.lv Saeimas deputāts Vitālijs Orlovs sacīja: “Mums visiem ir skaidrs, ka jāmaksā tikai par padarītajiem darbiem. Uzskatu, ka Saeimas deputāti nav pelnījuši atalgojuma palielinājumu!”

Viņš informē, ka Sociālo un darba lietu komisija, kurā darbojas, esošā sasaukuma lakā pati nav izstrādājusi nevienu likumprojektu, kas uzlabotu iedzīvotāju dzīvi. “Šāds kāzuss ir pirmo reizi manā garajā politiķa darba pieredzē. Tik tiešām, 13.Saeima izceļas ar “jaunās” politikas darba stilu,” komentē Vitālijs Orlovs. 

  Likumprojekti, ko iesniedza partijas “SASKAŅA” politiķi “Par  valsts pensijām” un “Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieku un Černobiļas atomelektrostacijas avārijas rezultātā cietušo personu sociālās aizsardzības likumā”, tika atbalstīti no Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāra Roberta Spruča puses, bet noraidīti koalīcijā. 

“Savukārt pati Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV)  nav iesniegusi nevienu inovatīvu likumprojektu,” uzsver Vitālijs Orlovs. 

  Vienkārši atteikties no piemaksām un atalgojuma palielinājuma deputāti nevar – to nosaka “Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums”. Tāpēc deputāta ziņā ir izvēle, ko darīt ar šo piemaksu, paturēt sev vai izlietot sabiedrības labā.

“Es, būdams deputāts, novirzu savus “piemaksu” ienākumus svarīgajiem sabiedriski – sociāliem jautājumiem Jēkabpilī. Piemēram, 2020. gadā 2. vidusskola svinēs 100 gadu jubileju. Šaha turnīram apritēs 10 gadi, un tas tiks veltīts trenera Jana Mileika piemiņai. Ir iecerēti arī Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra izbraukuma iestudējumi. Un protams, ziedoju Jāņa Lūša cīņai ar vēzi,” saka Vitālijs Orlovs.

    Parlamenta koalīcija bieži uzsver, ka vispirms jāsāk ar sevi. Diemžēl vārdi bieži vien paliek tikai par vārdiem, bez reāliem darbiem. Vitālijs Orlovs aicina: “Tādēļ, koalīcija - sāciet taču beidzot ar sevi! “

Atstājiet komentāru