2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Sarunu festivāls LAMPA 2019. gadā aicina uz drosmi

Sarunu festivāls LAMPA 2019. gadā aicina uz drosmi

Par Sarunu festivāla LAMPA virstēmu 2019. gadā izvirzīta drosme – drosme būt atvērtam, ieklausīties atšķirīgā viedoklī un ļauties tam, kur saruna ved. Savukārt no 3. decembra līdz 9. janvārim ikvienam interesentam dota iespēja ielēkt vienā no spožākajiem vasaras vilcieniem un nokļūt Sarunu festivāla LAMPA organizatoru vidū. Pieteikt savu divu dienu pasākumu programmu festivālam aicinātas gan privātā, valsts un nevalstiskā sektora organizācijas, gan individuāli sarunu entuziasti un radošie prāti. 2019. gadā LAMPA Cēsu pils parku izgaismos 28. – 29. jūnijā.

Sarunu festivāls LAMPA iestājas par būtiskām sarunām, kas sniedzas tālāk par vispārzināmo. Drosmīgas diskusijas ir konstruktīvu risinājumu pamatā. Latvijas 101. gadā esam pārliecināti, ka mums vajadzīga drosmīga saruna par Latvijas nākotni, un kā festivāla virstēmu šogad esam izvirzījuši drosmi. Lai viedokļu dažādība turpinātu plaukt, LAMPAI iedegoties arvien spožāk, aicinām ikvienu piedalīties tās organizēšanā. Pieteikt savu pasākumu programmu aicināti visi, kam tuvas LAMPA vērtības, sava un sabiedrības redzesloka paplašināšana,” aicina Sarunu festivāla LAMPA direktore Ieva Morica

Tā kā pasākumu rīkotāju interese un entuziasms pieaug ar katru gadu, arī šogad pieteikšanās tiek organizēta divos posmos. Tiem, kas vēlas organizēt vairāk nekā vienu pasākumu un radīt interesantu saturu festivāla divu dienu garumā, dalība jāpiesaka līdz nākamā gada 9. janvārim. Savukārt organizatori, kuri sava pasākuma norisi iecerējuši nodrošināt uz kādas no esošajām LAMPAS skatuvēm, dalībai pieteikties varēs nedaudz vēlāk – no 2019. gada 15. janvāra līdz 28. februārim.

Tēmu izvēlē un pasākumu formātā ierobežojumu nav – tas ir brīvs un pakļauts vien organizatora domas lidojumam – tomēr visi pieteikumi tiks vērtēti konkursa kārtībā atbilstoši Sarunu festivāla LAMPA manifestam un pasākuma kritērijiem. Par pasākumu programmas pieteikšanas kārtību uzzināt vairāk, kā arī pieteikties organizēšanai iespējams festivāla mājaslapā www.festivalslampa.lv/lv/pieteikumi.

Sarunu festivāls LAMPA, kas 2019. gada vasarā norisināsies piekto gadu, arī šogad būs vieta vērtīgām sarunām; vieta, kur pulcēties cilvēkiem ar viedokli, nebaidīties šo viedokli paust un iesaistīties cieņpilnās sarunās, diskusijās, kopīgi meklējot atbildes un risinājumus. Pasākumu formāts ir visdažādākais. Starp nopietnām sarunām, izzinošām darbnīcām un spraigām diskusijām, teātra spēlēm un domu rosinošām instalācijām ikkatrs atradīs sev tuvāko pasākumu prāta kutināšanai vai mierīgai atslodzei. Festivāls ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kam ir, ko teikt – līdzcilvēkiem, valstij vai sabiedrībai.

Sarunu festivāls ir nekomerciāls, un tā apmeklētājiem ieeja ir bez maksas. Festivāla izmaksas tiek segtas no ziedojumiem, grantiem un pasākumu rīkotāju līdzmaksājumiem. Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS piedāvā divas stipendijas līdzmaksājuma segšanai (bezmaksas dalība) divu dienu programmas pieteicējiem – indivīdiem vai nevalstiskajām organizācijām – savukārt festivāla izglītības satura patrons Swedbank Latvija, aicinot veidot saturu par un ap mūsdienīgu izglītību, piedāvā līdzmaksājumu stipendijas ar izglītības jomu saistītiem pasākumiem.

Sarunu festivālu LAMPA rīko Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Swedbank Latvija, komunikācijas vadības aģentūra “Deep White”, reklāmas aģentūra “Armadillo”, Cēsu novada pašvaldība un Britu Padome Latvijā. Festivāla norisi finansiāli atbalsta Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Swedbank Latvija, Britu Padome, Vācijas Federālā Ārlietu ministrija, Open Society Foundations un uzņēmumi “Latvijas Finieris” un “Enefit”.

Atstājiet komentāru