2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Saeimas Publisko izdevumu komisijas vadītāja amatā ievēlēts Kaspars Ģirģens

Saeimas Publisko izdevumu komisijas vadītāja amatā ievēlēts Kaspars Ģirģens

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas vadītāja amatā ievēlēts deputāts Kaspars Ģirģens (KPV LV).

Ģirģens amatā tika ievēlēts ar pārliecinošu klātesošo deputātu vairākumu, saņemot 14 balsis.

Par "Girģena vietnieku komisijā ievēlēta parlamentāriete Juta Strīķe (JKP).

Komisijas sekretāra amatā apstiprināta deputāte Ilze Indriksone (VL-TB/LNNK).

Publisko izdevumu komisijā strādā arī deputāti Uldis Augulis (ZZS), Iveta Benhena-Bēkena (KPV LV), Mārtiņš Bondars (AP), Krišjānis Feldmans (JKP), Ojārs Ēriks Kalniņš (JV), Andrejs Klementjevs (S), Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK), Juris Rancāns (JKP), Ivans Ribakovs (S), Ļubova Švecova (S), Viktors Valainis (ZZS), Jānis Vitenbergs (KPV LV), Inese Voika (AP) un Ivars Zariņš (S).

Publisko izdevumu un revīzijas komisijas pamatdarbs ir Valsts kontroles (VK) ziņojumu izskatīšana un konstatēto trūkumu novēršanas uzraudzība. VK auditētajām ministrijām un iestādēm ir pienākums komisijai sniegt informāciju par konstatēto trūkumu novēršanas gaitu.

Ja institūcijas nav pilnībā novērsušas pārkāpumus, komisija noskaidro iemeslus, uzklausa argumentus un, izvērtējot situāciju, nosaka papildu termiņus trūkumu novēršanai. Komisija pārbauda Saeimas grāmatvedību, izdevumu lietderību un likumību, kā arī parlamenta gada pārskatus.

Saeimā darbojas 16 komisijas. Tās strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Atstājiet komentāru