2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Reida laikā tirdzniecības vietās konstatē enerģijas dzērienu pārdošanu nepilngadīgām personām

Reida laikā tirdzniecības vietās konstatē enerģijas dzērienu pārdošanu nepilngadīgām personām

Šī gada 23.maijā, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa policisti veica kārtējo reidu tirdzniecības vietās, ar mērķi noskaidrot vai nepilngadīgām personām netiek tirgots alkohols, cigaretes un enerģijas dzērieni.

Veicot kontrolpirkumus vairākās tirdzniecības vietās, policisti konstatēja piecus pārkāpumus sakarā ar enerģijas dzērienu pārdošanu nepilngadīgām personām – divus Aizkrauklē, divus Seces pagastā un vienu Kokneses pagastā.

Policijā sāktas administratīvās lietvedības.

Policija atgādina, ka par enerģijas dzērienu pārdošanu nepilngadīgajiem tiek piemērots naudas sods – pārdevējam no 140 līdz 175 euro, bet juridiskajām personām — no 350 līdz 700 euro.

Par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu pārdošanu nepilngadīgām personām tiek piemērots naudas sods – pārdevējam no 280 līdz 350 eiro, bet juridiskām personām no 700 līdz 1400 eiro.

Savukārt par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nodošanu nepilngadīgās personas rīcībā, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 140 eiro.

Lūdzam iedzīvotājus būt vērīgiem un nekavējoties ziņot policijai par pamanītiem likumpārkāpumiem, zvanot pa tālruni 110.

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Ieva Sietniece

Valsts policijas

Zemgales reģiona pārvaldes

vecākā speciāliste

Tālr. 63004302, 20293472

ieva.sietniece@zemgale.vp.gov.lv

Atstājiet komentāru