2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Svētkos policijas darbinieki veiks pastiprinātu ceļu satiksmes uzraudzību

Svētkos policijas darbinieki veiks pastiprinātu ceļu satiksmes uzraudzību

Lai atturētu personas no likumpārkāpumiem un nepieļautu ceļu satiksmes negadījumos cietušo skaita palielināšanos Līgo svētku laikā, no 22. līdz 25.jūnijam policijas darbinieki veiks pastiprinātu ceļu satiksmes drošības un sabiedriskās kārtības uzraudzību.

Minētajā laika posmā tiks kontrolēti transportlīdzekļu vadītāji, lai nevadītu transportlīdzekli alkohola vai apreibinošu vielu ietekmē, tiks kontrolēts atļautais braukšanas ātrums un mazāk aizsargātie ceļu satiksmes dalībnieki - gājēji, velosipēdisti mopēdu un motociklu vadītāji. Vienlaicīgi tiks veikta pastiprināta sabiedriskās kārtības un ceļu satiksmes drošības uzraudzība svētku pasākumu norises vietās.

Policija atgādina, neaizrauties ar pārmērīgu alkohola lietošanu. Ja redzat, ka kāds no draugiem ir alkohola reibumā un vēlās vadīt transportlīdzekli, atturiet viņu no šīm darbībām. Lūgums vecākiem pieskatīt savus bērnus, lai nepieļautu dažāda veida traumas.

Atstājot savu mājokli, vienmēr pārliecinieties, ka visi logi ir aizvērti. Lai gan lielākajai daļai daudzdzīvokļu māju ir durvju kodi vai slēdzamas kāpņu telpas, tomēr tas nevar pilnībā pasargāt mājokli no garnadžiem. Ja brauciet svinēt svētkus pie draugiem, drošības labad painformējiet par to vērīgo kaimiņu, lai pieskata jūsu mājokli.

Lai lustīga un prātīga Līgošana!

Informāciju sagatavoja:

Ieva Sietniece

Valsts policijas

Zemgales reģiona pārvaldes

vecākā speciāliste

Tālr. 63004302, 20293472

ieva.sietniece@zemgale.vp.gov.lv

Atstājiet komentāru