2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Ar panākumiem sportā spodrina Jēkabpils vārdu

Ar panākumiem sportā spodrina Jēkabpils vārdu

Aleksandrs un Olga
Aleksandrs un Olga Miglāni

Jēkabpilieši Aleksandrs un Olga Miglāni ir sportisti, kuri ar saviem sasniegumiem Jēkabpils vārdam likuši izskanēt gan tepat mājās, gan tālu pasaulē – Latvijā, Eiropā un Amerikā. Aleksandrs un Olga nodarbojas ar pauerliftingu (angliski: powerlifting) jeb spēka trīscīņu. Tas ir smagatlētikas sporta veids, kurā ietilpst piesēdieni ar svara stieni uz muguras, spiešana guļus un stieņa vilkšana no zemes. Miglānu ģimene ir daudznacionāla: Aleksandrs ir latvietis, viņa vecāki – tēvs latvietis, māte baltkrieviete, savukārt Olga ir krieviete, bet viņas vecāki – tēvs ukrainis, māte krieviete. Miglānu ģimenes vecākā meita Irīna mācījās krievu skolā, jaunākā, Elīna, mācās latviešu skolā. Ģimenē par savām tiek sauktas gan krievu, gan latviešu, gan baltkrievu, gan ukraiņu tautu tradīcijas.

Aleksandrs un Olga atzīst, ka ģimenē ikdienā nepieturas cieši ne pie vienām tautības tradīcijām. Drīzāk ir izveidojušās savas svētku svinēšanas tradīcijas. Tomēr no latviešu svētkiem neizpaliek Līgo svinēšana, savukārt Ziemassvētki, Jaunais gads un Lieldienas tiek svinētas divreiz – gan pēc Gregoriāņu, gan Juliāna kalendāra. Aleksandra un Olgas kopīgās intereses ārpus ģimenes ir pauerliftings.
„Ar stieni – spiešanu guļus, es nodarbojos jau no brīža, kopš atgriezos no dienesta armijā. Toreiz sporta zāle atradās vecā kinoteātra telpās Viestura ielā. Trenējos, piedalījos sacensībās, guvu pirmos sasniegumus," saka Aleksandrs Miglāns.

Atstājiet komentāru