2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Piešķirta Sudraba Goda zīme par lietuviešu valodas kultūras popularizēšanu

Piešķirta Sudraba Goda zīme par lietuviešu valodas kultūras popularizēšanu

sud 1
Janīna Krasovska(pirmā no labās) kopā ar Aknīstes vidusskolas skolēniem, kuri apgūst lietuviešu valodu, un Olgu Vabeļu (pirmā no labās otrajā rindā)

„Lietuviešu valoda nav iekļauta mācību programmā. Skolēni to apgūst interešu grupā. Mācamies starpbrīžos vai pēc stundām," skaidro Janīna Krasovska.

Viņa Aknīstes vidusskolā mācīja krievu klases, mūziku, tagad pasniedz mājturību un uz laiku ir uzņēmusies atbildību par Aknīstes Novadpētniecības muzeju.

 

„Vairākus gadus sadarbojos projektā ar Lietuvas Mazākumtautību departamentu. Līdz ar to bija pieejami dažādi lietuviešu valodas mācību materiāli, kā arī iespēja piedalīties visdažādākajos pasākumos un koncertos gan Latvijā, gan Lietuvā, lai popularizētu lietuviešu kultūru un valodu," saka Janīna Krasovska.

Viņa kopā ar skolēniem ir izstrādājusi dažādus pētījumus un aprakstus par lietuviešiem Aknīstē un Latvijā. Par nopelniem skolēnu izglītošanā un lietuviešu valodas un kultūras popularizēšanā viņai piešķirta Lietuvas mazākumtautību departamenta Sudraba Goda zīme. Janīna Krasovska atzīst, ka patlaban vairs aktīvi projektos neiesaistās un nedarbojas lietuviešu biedrībā, tomēr skolēniem, kuri vēlas mācīties, pasniedz lietuviešu valodu.

Atstājiet komentāru