2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils poliklīnikā jauns pakalpojums – procedūras ar dermatoloģisko lāzeru (FOTO)

Jēkabpils poliklīnikā tiek piedāvāts jauns unikāls pakalpojums Austrumlatvijas reģionā – procedūras ar dermatoloģisko lāzeru - ALMA Harmony XL PRO platformu, kas sniedz iespēju veikt plašu procedūru klāstu. Pateicoties dermatoloģes dr. Gundegas Provais aktīvai darbībai, kopā ar Jēkabpils reģionālo slimnīcu ir izdevies ievērojami paaugstināt piedāvāto pakalpojumu klāstu, pacientiem piedāvājot veikt procedūras ar modernākajām tehnoloģijām un strādāt pēc jaunākajiem standartiem dermatoloģijas nozarē. Ar jauno iekārtu strādā dermatoloģes - veneroloģes dr. Gundega Provais un dr. Jūlija Klendere.

Gundegu Provais laikraksts “Ceturtdiena” aicināja uz sarunu, lai uzzināto vairāk par jauno pakalpojumu.

-    Kādas procedūras tiek veiktas ar dermatoloģisko lāzeri?

GP.:
Platforma ir daudzpusīga ārstēšanas sistēma, ar kuras palīdzību iespējams ārstēt plaša diapazona dermatoloģiskas vajadzības, izvēloties piemērotākās procedūras un to kombinācijas, lai sasniegtu labāko iespējamo rezultātu, tādā veidā nodrošinot individuālu pieeju katram pacientam. Ar platformas palīdzību iespējams veikt sekojošas procedūras:

●    Fotoatjaunošana ar ALMA Dye-VL

Lāzera gaismas viļņi iedarbojas uz kuperozi (paplašinātiem asinsvadiem), pigmentāciju, apsārtumu, rozāciju. Nodrošinot procedūras mazsāpīgumu, aplikatora uzgalim ir atvēsinošs efekts.

●    Ādas remodelēšana ar ALMA CLEAR LIFT

Lāzera staru ietekmē pakāpeniski tiek sildīti dziļākie slāņi dermā, tā veicinot jauna, kvalitatīva kolagēna sintēzi. Jau pēc dažām procedūrām āda kļūst elastīga, jauneklīga un starojoša, uzlabojas ādas struktūra, elastība un tonuss, samazinās sīkās grumbiņas un aizkavējas jaunu grumbiņu veidošanās, tiek mazināti tauku dziedzeru izvadi un sašaurinās poras.

●    Paplašinātu asinsvadu likvidācija ar ALMA Long Pulse 1064 nm Nd:YAG

Lāzera stari veiksmīgi tiek galā ar paplašinātu asinsvadu un hemangiomu (asinsvadu veidojumu) likvidēšanu, kā arī rozācijas ārstēšanu.

●    Tetovējumu likvidēšana ar ALMA QS KTP 

Nevēlamu tetovējumu likvidēšana ir aizvien lielāku popularitāti gūstoša procedūra. Ar konkrētā lāzera palīdzību ir iespējams likvidēt pelēkas, sarkanas, zilas, melnas un oranžas krāsas tetovējumus. Straujā ādas uzkarsēšana un fotoakustiskais bojājums saskalda pigmenta (tetovējuma) daļiņas sīkākos fragmentos, kurus pēc tam iznīcina organisma imūnās šūnas.

-    Kā pieteikties procedūrai?

GP.:  
Jāpiesakās caur reģistratūru, izsakot vēlmi veikt šo procedūru un pacients tiek pierakstīts rindā. Šis ir maksas pakalpojums un tam valsts kvotas nav paredzētas. Pirms procedūras ir konsultācija pie ārsta – dermatologa. Procedūra un konsultācija var nebūt vienā dienā. Tiek noteikts atsevišķs datums konsultācijai pirms procedūras. Konsultācijā, izvērtējot vai pacientam var veikt šo procedūru, nozīmējam datumu un laiku, kad tas notiks. 

-    Cilvēks pats ir iniciators šai procedūrai vai arī nepieciešams nosūtījums?

GP.:
Jā, cilvēks pats pieņem lēmumu, ka nepieciešama šāda procedūra ādas problēmas likvidēšanai. Nosūtījums no ģimenes ārsta vai ārsta speciālista nav nepieciešams. Iespējams, cilvēks iepriekš ir kaut kur lasījis vai kāds ir stāstījis par dermatoloģisko lāzeru un iespējām novērst problēmu. Taču, kā jau teicu, vispirms ir konsultācija, jo ne visos gadījumos var veikt šo procedūru. Turklāt konsultācija ir klātienes, jo nepieciešama pacienta apskate un problēmas izvērtēšana dermatoskopiski jeb ādas izmeklēšana ar dermatoskopu.  Vispirms notiek risināmās ādas problēmas apzināšana, iepazīšanās ar procedūru un tās riskiem, pacienta anamnēzes jeb pacienta sūdzību, slimību izzināšana un tikai tad tiek pieņemts lēmums par nepieciešamās procedūrtas veidu un lāzera pielietošanu. 

-    Kādos gadījumos nedrīkst veikt procedūru?

GP.:
Procedūra nav ieteicams veikt  laikā, kad UV staru (saules) ietekme ir visaugstākā pavasaris – vasara, bet ir lokalizācijas, kurās procedūras ar šo lāzeru var veikt arī saulainā periodā. Tāpat procedūru nav ieteicams veikt nosauļotai ādai. ALMA Harmony XL PRO procedūru ilgums ir līdz 30  minūtēm.

-    Vai ir vecuma ierobežojumi procedūras veikšanai?

GP.:
Īsti nē, šīs procedūras var veikt jebkurā vecuma posmā, arī 70 gados. Taču tas ir ļoti individuāli, tāpēc ir šīs konsultācijas, kuru laikā notiek ārsta un pacienta saruna, katra gadījuma izvērtēšana un vienošanās par procedūru. Manā pieredzē  strādājot Rīgā ar šāda veida dermatoloģisko lāzeru pacientu vecuma diapazons ir bijis no pusaudžiem līdz pat 70 gadus vecām kundzēm, un rezultāti abos gadījumos ir bijuši labi. 

-    Vai ir kādi ieteikumi tiem, kuri vēlas veikt šo procedūru?

GP.:
Tiem, kuri šaubās vai risināt savu problēmu ar dermatoloģiskā lāzera procedūru vai nē, ir jāatnāk uz konsultāciju un visi jautājumi jāizrunā ar ārstu. Man kā klientam patiktu šāda pieeja, kad es atnāku uz konsultāciju, izrunājos, man iedot piekrišanas formas procedūrai aizpildīt līdzi uz mājām, lai es varu visu apdomāt un izsvērt un, ja rodās vēl kāds jautājums, to uzdot ārstam. 

-    Vai pēc procedūras pacients var uzreiz doties mājās? 

GP. :
Jā, var iet uzreiz mājās. Dažkārt pēc procedūras aptuveni divas trīs stundas āda var būt apsārtusi, atsevišķos gadījumos trīs dienas pēc procedūras iespējama tūska. Pēc procedūras pacienti tiek aicināti likt vēsas kompreses, ir jāatturās no pirts apmeklējuma, karstām vannām un intensīvām fiziskām nodarbēm, jālieto intensīvi mitrinošs krēms un obligāti - saules aizsargkrēms, kā arī citi ieteikumi, kas balstīti uz katru pacientu individuāli. Līdzi tiek dota piekrišanas forma, kur ir norādīta informācija par iespējamām reakcijām pēc lāzerprocedūras, kuru gadījumos jāsazinās ar ārstu. 

-    Kur notiek procedūras ar dermatoloģisko lāzeru?

GP. :
Jēkabpils reģionālās slimnīcas ambolatorajā daļā jeb poliklīnikā.  

-    Paldies par sarunu!


Foto: Kaspars Siliņš


LĀZERDERMATOLOĢIJA Harmony XL PRO platforma ir maksas pakalpojums. Cenrādis.
Fotoatjaunošana, rozācijas ārstēšana  - no 20,00-250,00 eiro
Ādas asinsvadu apstrāde (līnijveida, kapilāri, tīklojums) – no 20,00 -100,00 eiro
Clearlift procedūra – no 100,00 – 220,00 eiro

Cena atkarīga no apstrādājamās zonas lieluma!

Uzziņai: Lai veiktu pierakstu pie speciālistiem vai uz izmeklējumiem Jēkabpils reģionālajā slimnīcā (tajā skaitā poliklīnikā), zvaniet 62203333 vai rakstiet uz pieraksts@jrslimnica.lv!

Komentāri (0-6/6)

  • Iveta
    02.03.2023 18:02
    Labāk informētu iedzīvotājus par nekārtībām Jēkabpils poliklīnikā.Izziņām restes priekšā,lai pierakstītos pie ārsta 32.min,knapi paspēju pie nozīmētā ārsta,rindas garum garās,garderobe nestrādā(skapīši visiem nepietiek),bet ārsti liek virsdrēbes atstāt koridorā.Pēc ārsta apmeklējuma,aši pa pliko uz mājām.Fasādi uztaisīja,bet labāk par cilvēku ērtībām padomātu....?
  • Sportacetnrs
    13.02.2023 14:04
    Rekur https://parmums.sportacentrs.com/reklama.html
  • Totalizators
    13.02.2023 14:04
    Nopietnas slimības tāpat Rīgā ārstē
  • Sanita
    17.12.2022 09:22
    Par ārstu nepieņemsanu varetu radio 1 noskaidrot pie Ragaiņa kunga jo vini tik maina vadību slimnicai cilvekiem jazin kāda ir situācija Jēkabpils poliklinika a to tik spejigs ir labi izdarīt zinu portāls
  • Ginta
    16.12.2022 18:58
    Labāk būtu piesaistījusi jaunus ārstus savādāk no lielā remonta nekāda labuma nav. 1.Kardiologa nav svarigakais arsts
    2.eho nav
    3.doplerografija 5 mēnešu gaidisanas rinda
    4.neirologs pienem tik jaundaldere Sūna Danevica nr nav jaunas neirologrs tik slimnīcā.
    5.gastroskopija tik no 18 gadiem un paslaik pat citus nepienem.
    6 usg rindas garas vai neveido pierakst
    Vienigais labums superīga jauna pediatre
  • Par citu
    16.12.2022 11:24
    Daudz lielāki kreņķi, ka poliklīniku gāž riņķī ir = Pašlaik Latviju pārņēmuši 3 vīrusi – joprojām daudzi slimo ar kovidu, paralēli sākusies gripas epidēmija, bet abu iepriekšminēto slimību izraisītājus izplatības straujuma ziņā apsteidz respiratori sincitiālais vīruss (RSV) === Lai mums visiem LABA veselība!

Atstājiet komentāru